PORODIČNA tragedija uznemirila je meštane Nove Crnje, koji su jutros saznali da su u Ulici Petefi Šandora broj 34 komšinica pronašla beživotno telo šezdesetogodišnjeg Andraša Darušija i njegove majke Ilone (82), koja je u besvesnom stanju prebačena u Urgetni centar zrenjaninske Opšte bolnice. Po nalogu Višeg tužilaštva, starica je zadržana i u roku od 48 časova biće privedena na saslušanje u Više tužilaštvo u Zrenjaninu, zbog sumnje da je počinila ubistva.

Prema navodnim pretpostavkama, majka Ilona i njen sin Andraš, koji je od četvrtog razreda osnovne škole u invalidskim kolicima i bolovao je od paraplegije, zajedničkom odlukom rešili su da prekrate životne muke i sebi oduzmu život uzimanjem velike količine lekova za smirenje, "bensedina".

Suzana Cvetković, sudija Višeg suda u Zrenjaninu, koja je obavila uviđaj u kući Darušijevih, u interesu istrage nije saopštila da li je Andraš zaista oko vrata imao plastičnu kesu, kako su pričale komšije, odnosno da li je smrt usledila davljenjem ili od prevelike doze lekova za smirenje.

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA ISPRED DOMA ZDRAVLjA: Muškarac izvršio samoubistvo na Labudovom brdu

Prema nekim nezvaničnim informacijama, pored tela Darušijevih pronađeno je oproštajno pismo, koje je zasada enigma, jer niko od komšija nije znao da kaže šta je njegov sadržaj. Neki mediji su preneli da su u pismu stajale samo tri reči: "Ne okrivljujte nikoga."

Ida Mate, prva komšinica Darušijevih, za "Novosti", kaže da su Ilona i Andraš živeli mirno i da su imali korektne odnose sa svima.

Andraš Daroši, Facebook


- Nisu imali bližih rođaka. Ilonin suprug preminuo je pre dvadeset godina, a u selu ima polubrata, ali se nisu često viđali. Komšinica u kući prekoputa, Eržika, koja je geronto-domaćica svakodnevno je bila kod njih jer je brinula o teško bolesnom Andrašu i njegovoj osamdesetdvogodišnjoj majci Iloni - iznenađena tragedijom kaže Ida za "Novosti".

U kući gde se tragedija dogodila, nakon što je beživotno telo Andraša Darušija kolima pogrebne službe otpremljeno na obdukciju u novosadski Centar za sudsku medicinu, lokalni policajac trakom je zapečatio ulazna vrata.ODLUKA

KAKO pričaju komšije iz okolnih kuća, penzionerka Ilona sama se brinula o svom bolesnom sinu Andrašu, koji je dobijao skromnu novčanu pomoć i veoma su teško živeli. Odluka da učine nešto ovako strašno, smatraju komšije, verovatno je zajednička, s obzirom na to da se nisu svađali i da su imali korektan odnos.