Pet dana intenzivnog traganja, ronioci Žandarmerije pronašli su telo Željka Veličkovića (24) iz Niša, koji se u subotu oko 17 sati utopio u Krajkovačkom jezeru nakon što je s drugovima pokušao da prepliva jezero.

Telo će, kako saznajemo, biti poslato na obdukciju, a porodica nesrećnog mladića nada se da će obdukcijom biti utvrđen uzrok zbog koga se Željko utopio iako je bio izvrstan plivač.

Kako je njegov otac ranije ispričao za “Novosti”, Željko je toga dana najpre sa drugarima bio na Oblačinskom jezeru gde su roštiljali i popili po nekoliko piva. Kasnije popodne odlučili su da se dovezu 10-ak kilometara dalje do Krajkovačkog jezera i da se tamo okupaju.

Pročitajte još - OTAC MLADIĆA KOJI JE NESTAO NA KRAJKOVAČKOM JEZERU: Samo da pronađu mog Željka

- Verovatno su nepripremljeni ušli su vodu, pre toga su dugo bili na suncu, dosta su jeli, malo popili i odmah skočili u vodu. Njegovi drugari su nam rekli da je Željko najpre zaplivao leđno, bio je inače izvrstan plivač, da li je otkazalo srce, s obzirom na jako hladnu vodu, ili je nešto drugo u pitanju, saznaćemo, nadam se, posle obdukcije – rekao je Željkov otac Vladan Veličković.

Pročitajte još - Nestao mladić u blizini Merošine, sumnja se da se utopio u jezeru

Ronioci su nekoliko dana jezero pretraživali sonarom kako bi odredili dubinu i pokušali da lociraju potencijalno mesto na kojem se nalazi telo, a onda su započeli pretragu jezera, deo po deo. Porodica i prijatelji danima su sa obale posmatrali potragu za Željkom, u neverici da je mogao da se utopi, s obzirom da je često dolazio na kupanje celog života i da je više puta preplivavao gotovo sva jezera na jugu Srbije.