OSNOVNO javno tužilaštvo u Velikoj Plani podneće krivičnu prijavu protiv Aleksandra Stojkovića, vozača "forda ka", zbog saobraćajne nesreće u sredu po podne na auto-putu Beograd-Niš, u blizini Markovca. U tom udesu je poginuo njegov jedanaestogodinji unuk Veljko (na slici) i teško je povređena unuka Natalija (8). Dečak je u petak sahranjen na starom groblju u Velikoj Plani. Osim rodbine i prijatelja, njega su ispratili i drugovi iz Osnovne škole "Sveti Sava" i Škole fudbala "Despot".

- O detaljima istrage ne mogu da govorim. Mogu da potvrdim da će biti podneta krivična prijava protiv vozača putničkog vozila "ford ka" - izjavila je za "Novosti" portaparolka Osnovnog tužilaštva u Velikoj Plani Nevena Arsić.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI SAOBRAĆAJKE KOD VELIKE PLANE: Nastradao dečak od 11 godina, devojčici (8) se lekari bore za život (FOTO)

Deda Aleksandar je, kako saznajemo, sada u lošijem stanju nego pre dva dana. Ima prelom svih rebara s leve strane, i druge povrede, a lekari ga drže u izazvanoj komi, zbog velikih bolova koje trpi.

Prema našim saznanjima, podsetimo, niko nije bio vezan u "fordu ka", a deca nisu bila u auto-sedištima. Takođe, kako nezvanično saznajemo, pre udesa "fordu" je pukla guma zbog čega je, najverovatnije, vozač izgubio kontrolu nad automobilom, i iz srednje trake, prešao u zaustavnu, i udario u kamion koji je u njoj stajao. Prema poslednjim informacijama, stanje osmogodišnje devojčice je od petka nešto bolje.