NE znam mnogo o nesreći koja nas je zavila u crno. Pričali su mi, ali ja još ništa ne mogu da shvatim, ni da prihvatim da sam ostala bez supruga, a naša dva sina bez oca. Čim su mi javili za tragediju, odmah sam se vratila iz Nemačke, gde radim. Ne mogu ništa više da vam kažem od tuge i bola.

Tihim glasom, ovo nam je dan posle tragedije u Industriji mesa "Matijević", u kojoj je poginuo radnik Mato Peranović (57) iz Kulpina kod Bačkog Petrovca, kazala njegova supruga Katarina.

PROČITAJTE JOŠ - Radnik poginuo u eksploziji

- Veliki je ovo šok za nas - neutešna je Katarina. - Koliko sam iz razgovora sa ljudima iz fabrike shvatila, moj Mate je navodno vario neki kotao i iznenada je došlo do eksplozije. Valjda ga je neki šraf pogodio u glavu i na mestu je poginuo.

Mate je, kako kaže Katarina, kod "Matijevića" radio prethodnih 11 godina. Stariji sin se oženio i odselio iz Kupina u Bački Petrovac, dok je mlađi ostao u roditeljskoj kući.

- Ne znam kada će biti sahrana, a sve obaveze u vezi sa tim su preuzeli iz muževljeve firme - kaže Katarina.

- Stalno su uz nas, i hvala im na tome. Puno nam znači to što znamo da su uz nas i da u ovoj nesreći koja nas je iznenada snašla nismo sami.

Uzrok eksplozije u kotlarnici IM "Matijević" na Rumenačkom putu 86 u Novom Sadu još nije poznat. Urađen je uviđaj na mestu nesreće, prikupljaju se podaci i dalja istraga bi trebalo da pokaže šta je prouzrokovalo nesreću u kojoj je, nažalost, jedan radnik poginuo, a drugi povređen.


POVREĐENO OKO

SRBOLjUBU Trifunoviću, koji je u trenutku eksplozije kotla bio sa Peranovićem, povređeno je oko, tačnije rožnjača. Posle pregleda i dijagnostike u Klinici za očne bolesti KCV, on je pušten na kućno lečenje.