Sednica Vlade na kojoj su usvoje izmenene Zakona o ministarstvima počela oko 9.45 časova. Nova Vlada imaće 18 ministarstava, razdovjeni sektori finansija i privrede. SNS će u Centru Sava ima sednicu Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da se utvrde kandidati za ministre u rekonstruisanoj vladi, posle koje se očekuje obraćanje lidera naprednjaka. Na istu temu SPS će održati sednicu Predsedništva u 12.00 sati u centrali stranke na Studentskom trgu.

Pročitajte tekst o mogućim kandidatima za nove ministre ovde

Opširniji izveštaj sa GO SNS pročitajte ovde

Pratite sa nama uživo dešavanja oko rekonstrukcije Vlade....

09:10 - OČEKUJE SE POČETAK SEDNICE VLADE

Sednica Vlade na kojoj će se raspravljati o rekonstukciji zakazana je za devet časova. Na ovoj sednici trebalo bi da budu usvojene izmene Zakona o ministarstvima.

10:02 - POČELA SEDNICA VLADE

Sednica Vlade Srbije na kojoj, prema nezvaničnim najavama, treba da se razmotre izmene Zakona o ministarstvima, počela je danas oko 9.45 sati.

10:45 - REKONSTRUISANA VLADA SA 18 MINISTARSTAVA

Vlada Republike Srbije posle rekonstrukcije imaće 18 ministarstava. Ministarsva finansija i privrede razdvojena.

10:50 - U TOKU SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS

U toku sednica Predsedništva SNS, posle koje će biti održan Glavni odbor stranke. Očekuje se da će posle toga biti poznati kandidati te stranke za ministre u rekonstruisanoj vladi.

11:03 - VLADA USVOJILA PRDLOG ZAKONA O MINISTARSTVIMA

Vlada usvojila Predlog zakona o izmenama zakona o ministarstvima. Vlada Srbije je uputila zahtev za vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije na kojem će biti razmatran Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o ministarstvima.

11:21 - ALEKSANDAR VUČIĆ: SVEOBUHVATNE REFORME

Aleksandar Vučić: Moramo da donesemo ekonomski boljitak i napredak Srbiji, da reformišemo penzioni sistem kako bi penzioneri živeli bolje, da refortmišemo javnu upavu i restruktuiramo javna preduzeća.

11:33 - VUČIĆ NA GO SNS: NEMA ZAŠTIĆENIH

Važni rezultati su da nema zaštićenih kad je reč o korupciji, da je Srbija na putu evropeizacije i modernizacije, i da postajemo najbolji poslovni ambijent u regionu rekao je predsednik SNS na Glavnom odboru stranke.

11:44 - PREDLOZI SNS ZA MINISTRE

Predlog SNS za ministre: Odbrane Nebojša Rodić, regionalni razvoj i lokalna samouprava Igor Mirović, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede zastupnik naše zemlje u FAO ili profesor Univerziteta u Novom Sadu, a savetnik Svetlana Živanović, privrede - takođe nestranačka ličnost

11:51 - VUČIĆ: NEMA GLEDANJA KROZ PRSTE

Dosta je bilo gledanja kroz prste onima koji vode politiku zaustavljanja i urušavanja Srbije, a na političku scenu unose bezobzirnost i bezobrazluk. Sledi smena državnih sekretara i pomoćnika ministara, koji nemaju rezultate kazao je Aleksandar Vučić

11:54 - VUČIĆ: REKONSTRUKCIJA JE ZAVRŠENA, MODERNIZACIJA I REFORME MOTO SNS

Rekonstrukcija je završena u roku koji smo dali. Modernizacija Srbije biće moto Srpske napredne stranke u narednom periodu, uprkos brojnim pokušajima da se i modernizacija i reforme zaustave i opasnosti da to doprinese padu rejtigna stranke, izjavio je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

12:07 - OČEKUJE SE POČETAK SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SPS

U sedištu SPS na Studentskom trgu očekuje se početak sednice predsedništva SPS na kojem će ova stranka predstaviti svoje kandidate za ministre u reformisanoj Vladi Srbije.

12:33 - VUČIĆ: MINISTARSTVO SPORTA I KULTURE VODIĆE DRUGI

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da nije predložio kandidate za ministre kulture i sporta, jer će to, kako je rekao, biti predmet razmatranja drugih stranaka. Te resore do sada su vodili Bratidslav Petković i Alisa Maić, na listi SNS-a.

12:38 - DINKIĆ ZAMENIK VUČIĆU U KOMITETU ZA SARADNJU SA EMIRATIMA

Dosadašnji ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić biće, kako Novosti saznaju, zamenik Aleksandru Vučiću u Komitetu za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Naime, poslovni ljudi iz UAE vezuju se za ljude, a ne za funkcije.

13:13 - POČELA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SPS

U Beogradu je počela sednica Predsedništva SPS, na kojoj će, kako se očekuje, biti utvrđeni predlozi kandidata za ministre u rekonstruisanoj vladi. Od dosadašnjih ministara SPS ostavke su ponudili ministri prosvete i saobraćaja, Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić.

14:12 - MINISTAR KULTURE IVAN TASOVAC?

Premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić ponudio je mesto ministra kulture direktoru Beogradske filharmonije Ivanu Tasovcu.

16:08 - ZAVRŠENEN GO SNS, IMENA MINISTARA PRIVREDE I POLJOPRIVREDE U PONEDELJAK

Lider SNS izjavio je da će kandidati za ministre privrede i pooljoprivrede biti poznati sutra, i istakao da će svakako biti nestranačke ličnosti. Vučić je posle petočasovne sednice Glavnog odbora stranke rekao da "postoje manje dileme u Predsedništvu" i da će odluka biti doneta "tokom sutrašnjeg dana".

16:30 - DAČIĆ: KANDIDATI SPS SREDINOM SEDMICE, SKUPSTINA U PETAK

Lider Socijalističke partije Srbije i predsednik vlade Ivica Dačić izjavio je da na današnjoj sednici Predsedništva SPS nije razgovarano o personalnim rešenjima i da će se imena budućih ministara SPS znati u sredu ili četvrtak.