MLADEN ŠARČEVIĆ, MINISTAR PROSVETE: MENADžERSKA RUKA

U PROSVETI sam 36 godina, ostvario sam se i profesionalno i lično, novac i priznanja mi nisu potrebni. Zahvalan sam Vučiću zbog šanse. Moj motiv da prihvatim kandidaturu je želja da pokušamo da popravimo stvari u srpskom školstvu. Namera mi je da u to uključim apsolutno sve, i profesore, i đake i roditelje. Sistem odlično poznajem, moji prethodnici su mnoge stvari lepo postavili i sada je potrebna menadžerska, a ne birokratska ruka.

ANA BRNABIĆ, MINISTAR DRŽAVNE UPRAVE: VELIKA ČAST

ČAST mi je što me je Aleksandar Vučić pozvao i čast je biti ministar u Vladi Srbije. Kada je reč o tome da je prilikom saopštavanja u parlamentu, da sam kandidat za budućeg ministra, otvoreno i pitanje moje seksualne orijentacije, iskreno, nisam očekivala da će se to desiti pri prvom pominjanju mog imena, ali nije problem. Ne vidim tu temu kao bitnu.

GORAN KNEŽEVIĆ, MINISTAR PRIVREDE: VLADA NAPRETKA

IZUZETNA mi je čast što ću dobiti priliku da za svoje sugrađane i sve građane Srbije učinim nešto što će se pamtiti. Rano je govoriti o konkretnim planovima buduće vlade, o tome ćemo detaljnije čuti iz ekspozea premijera Vučića. Očekujem da ova vlada bude vlada napretka i da načini veliki iskorak za Srbiju.

BRANISLAV NEDIMOVIĆ, MINISTAR POLjOPRIVREDE: BITKA ZA SELjAKA

PREMIJER će u ekspozeu izneti detaljne predloge u oblasti poljoprivrede u narednom periodu. Velika mi je čast da u oblasti koja predstavlja ozbiljan problem za razvoj Srbije pokušam da popravim stvari, u korist proizvođača i onih koji učestvuju u prerađivačkoj industriji.

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ, MINISTAR BEZ PORTFELjA: NEĆU SE ŠTEDETI

U TRENUTKU kad Vlada povlači odlučne reformske poteze, od ministra se očekuje da ne štedi sebe i da bude u potpunosti posvećen zacrtanim ciljevima. U svakom trenutku spremna sam da odgovorim na takav izazov, jer sam radoholik i učiniću sve da opravdam ukazano poverenje, i Aleksandra Vučića i Ivice Dačiće i svoje stranke.