DEO članstva SPS koji se svrstao uz lokalni SNS u Paraćinu, isključen je iz partije. To je, za sada, epilog raskola u gradskom odboru socijalista u Paraćinu, koji vodi politički rat sa lokalnim naprednjacima.

U Paraćinu su naprednjaci u opoziciji, dok je stožer vlasti Demokratska stranka. Zbog toga je politička situacija već mesecima uzburkana, a do novog usijanja došlo je kada je dvoje socijalista, uz podršku još nekoliko članova partije, potpisalo ugovor o saradnji sa SNS. Među njima je i bivša potpredsednica lokalnog odbora SPS Jelena Radovanović, koja je zbog toga, sada isključena iz stranke. Potpisnik dogovora sa naprednjacima bio je i Jugoslav Lukić, za koga paraćinski socijalisti tvrde da su ga "izbacili" još pre pet godina.

Pročitajte još - RASKOL U PARAĆINU: SNS pravi svoj SPS?

- Radovanovićevoj je, prema našim saznanjima, u znak zahvalnosti za pokušaj cepanja SPS, obećano radno mesto u "Staklari", gde je dobila otkaz pre nekoliko godina - kaže čelnik paraćinskih socijalista Milan Marković. - Koliki je njen doprinos stranci bio, vidi se po tome što je na izborima 2012. kao naš kandidat u Popovcu, osvojila "neverovatnih" 16 glasova. Ni ona, niti Lukić, nemaju legitimitet ni podršku odbora, a ponajmanje predsednika Ivice Dačića.

Zdravko Mihić, iz SNS, kaže da su naprednjaci i SPS strateški partneri na republičkom nivou, ali da to u Paraćinu nije slučaj:

- Socijalisti u Paraćinu podržavaju predsednika opštine koji je grad doveo do ruba propasti. Svakodnevno nam se javljaju članovi SPS i na sledećim lokalnim izborima pravićemo koaliciju sa članstvom SPS. A da li će njihovo rukovodstvo prepoznati interes građana, ili će se samo rukovoditi svojim interesima, ostaje nam da vidimo.

VUČIĆ: NEKA IDU SA BASTAĆEM

KOMENTARIŠUĆI to što SPS u oštini Stari grad podržava Marka Bastaća iz SzS, lider SNS Aleksandar Vučić je rekao:

- Neka rade šta hoće. Ako vas nije sramota da budete u koaliciji sa nekim ko ruži Beograd, nemate sa tim problem, što bi mene bilo sramota.