PREMIJERKA Ana Brnabić predstaviće u ponedeljak u Vladi Srbije rezultate svog tima povodom dve godine rada. Ona i ministri govoriće na konferenciji za novinare o tome šta su do sada postigli, ali i planovima za naredni period, kao i o zadacima koji nisu ispunjeni.

Predsednica Vlade posvetila je najveći deo ekspozea u Skupštini Srbije digitaliziji, a napretkom u ovoj oblasti, prema izjavama koje je davala prethodnih dana, najzadovoljnija je.


PROČITAJTE JOŠ:
Nordijski model recept za Balkan

- Oblast digitalizacije sam postavila kao prioritet i zadovoljna sam ostvarenim. Od februara postoji elektronski format za izvode iz matične knjige rođenih i potvrde o državljanstu, a takođe elektronski može da se plaća porez na imovinu - rekla je Brnabićeva.

Jedna od tema izveštaja koji će podneti građanima svakako će biti Kosovo i Metohija i diplomatska ofanziva naše zemlje, sa akcentom na povlačenje priznavanja tzv. države Kosovo. Pričaće i o finansijskoj situaciji i zaradama onih koji plate primaju iz budžeta Srbije, stranim investicijama, radnim mestima, ali i da je naša zemlja otvorila sedam poglavlja ka putu ka Evropskoj uniji.

Inače, Ana Brnabić i 21 ministar položili su zakletvu u parlamentu 29. juna 2017. godine. Premijerka je na čelo Vlade došla nakon što je mesto premijera napustio Aleksandar Vučić, koji je postao predsednik Srbije. Do tada je bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave.