Ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović sastala se u Batumiju sa predsednicom Gruzije Salomom Zurabičvili, koja je istakla značaj dobrih političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje i pozvala na dodatno unapređenje.


Joksimović je novinarima nakon sastanka rekla da je sastanak bio vrlo sadržajan i da je jasan pokazatelj koliko Gruzija vrednuje iskrenu podršku Srbije njihovim evropskim aspiracijama.


Istakla je da je zahvalila predsednici Zurabičvili na čvrstoj i principijelnoj podršci te zemlje teritorijalnom integritetu Srbije, navodeći da je Gruzija dosledna u stavu da ne priznaje nezavisnost takozvanog Kosova.


"Gruzija je zemlja sa kojom delimo puno toga u pogledu naših kulturoloških sličnosti, mi smo pravoslavne zemlje, to oni posebno cene i uvažavaju", istakla je ministar.


PROČITAJTE JOŠ: Joksimović: Korektna i konkretna podrška Bugarske Srbiji


Navodeći da obe zemlje imaju evropsku budućnost, Joksimović je navela da su Srbija i Gruzija na različitim putevima, budući da naša zemlja ima perspektivu članstva, dok su oni u istočnom partnerstvu, ali svakako imaju želju za evropskom budućnošću.


Joksimović je istakla i da je predsednici Gruzije prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ponovila otvorenost Srbije za svaku vrstu podrške gruzijskom putu evropskih aspiracija i budućnosti.


"Oni su vrlo zainteresovani za to", istakla je Joksimović.


Dodala je i da je predsednica Zurabičvili ukazala na značaj dobrih političkih i ekonomskih odnosa i prijateljskih naorda naše dve zemlje i pozvala na dodatno unapređenje.


Ministar je podsetila i da Gruzija prvi put uspostavlja svoju ambasadu u Srbiji nakon dugo vremena, što je još jedan signal dobrih odnosa.


"Sve u svemu, mislim da je pokazano poštovanje prema Srbiji, mi ostajemo dosledni partner i prijatelj i verujem da ćemo i u budućnosti imati priliku da ugostimo predsednicu Gruzije u Srbiji", rekla je Joksimović.


Ministarka za evropske integracije danas i sutra učestvuje na Međunarodnoj konferenciji "Evropski put Gruzije - partnerstvo koje znači, 10 godina posle", u gruzijskom gradu Batumiju.