Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da je jučerašnji sastanak predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu dobra prilika da se smanje tenzije i istakao da je svakom društvu potrebna konstruktivna opozicija.


"Sastanak je organizovan verovatno s namerom da se olakša atmosfera. Svakom društvu da bi se razvijalo potrebna je jaka i konstruktivna opozicija koja će da nudi dobra rešenja i u tom pravcu treba da se usmerava. Svaki dijalog je dobar jer se smanjuju tenzije, a smatram da je Skupština za to pravo mesto", rekao je Drecun za RTS.

Na pitanje o izbornim uslovima i medijskoj zastupljenosti, pitanjima koja su bila među glavnim temama sastanka, on je istakao da se svi bore za medijski prostor ali da je pitanje s kakvim porukama se ide u medije, da li s porukama mržnje ili s konstruktivnim idejama.


PROČITAJTE JOŠ: Drecun: Na delu nasilno prisajedinjenje KiM Albaniji

"Treba da postoji ravnopravna utakmica, a izborni uslovi su kreirani od strane sadašnje opozicije. Mi moramo da unapredimno i izborni sistem i institucije, jer razvoj institucija mora da prati ekonomski razvoj koji je ekspanziji", podsetio je Drecun.