Ni u Srednjem veku, ni u novo doba, nije bilo osobe koja je napunila džepove narodnim parama brže i više od predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, izjavio je večeras potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov povodom kritika Đilasa na račun vlasti.

"On je svojim organizovanim poduhvatom sebe upisao, ne samo u istorijske čitanke i udžbenike, već i u Ginisovu knjigu rekorda. Teško je pronaći primer osobe, koja je poverenje građana tako brutalno zloupotrebila i koja je tako bahato, proračunato, organizovano i planski, trpala u svoje džepove milione evra, čak i u periodu kada je država bila u ekonomskoj krizi i kada je narod ostajao bez posla i egzistencije", poručio je Jovanov u saopštenju.

Koliko se Đilas pogubio u panici i histeriji, pokazuje, kako navodi Jovanov, i to što se predstavlja kao žrtva nekakvog političkog progona, "zaboravljajući da je o njegovim sumnjivim poslovima pisala i pokojna Verica Barać još 2011. godine".

Pročitajte još - Jovanov: Đilas stvara atmosferu pretnji

"Nije valjda da je i tada, onako moćan, bogat i silan bio proganjan?! Naravno da nije, ali je konačno došlo vreme da se ti poslovi ispitaju i istraže i da se objasni kako neko, gotovo bez banke u džepu za devet godina vlasti postane multimilioner u evrima. Najzad, jednu stvar bahati tajkun nikako Đilas ne može da shvati. Prošlo je vreme kada je on postavljao pitanja. Došlo je vreme da odgovara", smatra Jovanov.

Đilas je ranije danas na osnivanju Inicijativnog odbora stranke u Kruševcu rekao da je vlast Vučića, koga je uporedio sa "srednjevekovnim gospodarom", pokrenula novu seobu naroda i da mora biti demontirana kako bi se zaustavilo uništavanje Srbije, objavljeno je na sajtu te stranke.