Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov funkcioneri Saveza za Srbiju ne mogu da pobede na izborima i da su zato rešili da "fizički uklone" Aleksandra Vučića.

"Zato prete šamarima i batinama, zato ga opkoljavaju na radnom mestu, zato mu prave sačekuše ispred RTS-a...", rekao je Jovanov u saopštenju, komentarišući jučerašnje događaje ispred zgrade RTS, gde je Vučić gostovao.

Jovanov je naveo da građani Srbije ne žele nasilje i da odlično razlikuju rad od nerada, poštene ljude od lopova.

PROČITAJTE JOŠ -
Incident ispred RTS: Pokušali "mercedesom" da probiju Vučićevo obezbeđenje, dvojica uhapšena (VIDEO)

"Zato je podrška njima sve manja, a frustracija i bes sve veći, jer se Srbija ne može vezati za stolicu i ne može joj se staviti kesa na glavu da bi im bila poslušna i da bi ih podržala", naveo je Jovanov.

Jovanov je rekao i da Đilasova, Jeremićeva i Obradovićeva "razularena horda" nikada neće moći da napravi žrtvu od sebe i da nema tog saopštenja koje bi to moglo da promeni.

"Dok izmišljaju nekakve falange, najviši funkcioneri Ðilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza na glave onima koji ih ne poslušaju stavljaju prave kese, biju ih pravim vijačama i vezuju ih pravim plastičnim vezicama. Oni koji su jedini posle nacista doneli vešala na Terazije, oni koji su jedini posle nacista ritualno spaljivali knjige, oni koji su terali vozače kamiona da gaze policiju, oni koji su sa testerama u rukama i fantomkama na glavi upadali u RTS, dakle ta Ðilasova, Jeremićeva i Obradovićeva razularena horda, nikada od sebe neće moći da napravi žrtvu, ma koliko lagali i izmišljali, jer cela Srbija svojim očima može da gleda njihovo nasilje i nema tog saopštenja koje to može da promeni", naveo je Jovanov.