Srpska lista (SL) osudila je danas "izlive uvreda, mržnje, zlobe i beščašća" na vest o prolaznom zdravstvenom problemu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz te, najjače stranke kosovskih Srba.


"Đilasovi podrepaši su na vest o prolaznom zdravstvenom problemu predsednika Aleksandra Vučića pokazali svoje pravo lice oličeno u mržnji prema svemu što je srpsko", navodi se u saopštenju i dodaje da su se "u izlivima uvreda, mržnje, zlobe i beščašća utrkivali Đilasovi satrapi, valjda da bi dobili dnevnicu svog patrona".


Srpska lista ocenjuje da su "isti zaljubljenici u albanske političare koje su podržavali protiv Srpske liste, poput malog Marka Jakšića, iskoristili jučeranjši dan da svoje bolesne misli podele sa javnošću na društvenim mrežama".


Kako se navodi, "mali Marko je predsedniku Vučiću na Tviteru poželeo smrt!?".


"Srbi sa Kosova i Metohije se stide što na ovoj svetoj zemlji dele prostor i vazduh sa ovakvim srbomrscima, neostvarenim likovima, koji svoju duševnu hranu umesto u dobrom i lepom nalaze u mržnji prema svemu što je srpsko", navodi se u saopštenju.


Pročitajte još: “Vučić bio životno ugrožen”: Ministar Lončar otkriva šta se dešavalo na VMA


Srpska lista konstatuje i da je najveći broj Srba sa Kosmeta sa zabrinutošću primio vest od ugroženom zdravlju predsednika Vučića, i poželeo mu brz oporavak, "svesni da bi bez predsednika Vučića na čelu Srbije Srbi na Kosmetu bili nezaštićeni i na udaru razularenih bandi iz Prištine".