GRUPA proevropskih opozicionara, među kojima su i neki poslanici DS i funkcioneri SDS, Nove stranke i PSG, predstaviće u subotu deklaraciju "Za evropsku Srbiju". Lista političara koji su stali iza deklaracije, zbog njihovih stavova o bojkotu izbora, evrointegracijama i problemu KiM, probudila je spekualcije da je reč o stvaranju pokreta, kao alternative Savezu za Srbiju.

Dokument je inicirala organizacija "Srbija 21" koju su pre dve godine osnovali Bojan Đurić i Ivan Andrić, nekadašnji članovi LDP, a kao govornici na predstavljanju deklaracije najavljeni su poslanici DS Gordana Čomić, Nataša Vučković i Vesna Marjanović, članovi SDS Marko Đurišić i Nenad Konstantinović, funkcioner Nove stranke Aris Movsesijan, kao i zamenik predsednika PSG Petar Miletić. Reč je uglavnom o političarima koji imaju skeptičan stav prema bojokotu, ali su i, za razliku od SzS, čvrsto opredeljeni za evropske integracije i protiv zamrznutog konflikta na KiM.


PROČITAJTE JOŠ: Tražili ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića na osnovu neistina

Izvor "Novosti" iz opozicionih krugova navodi da nije isključeno da bi "Srbija 21" mogla da postane neka vrsta "prihvatilišta" za opozicionare koji su nezadovoljni pravcem u kojem idu njihove stranke.