FARMACEUTSKA kompanija "Abela farm" prepoznatljiva je po visokim standardima kvaliteta, proizvodnji potpuno prirodnih dijetetskih suplemenata, primeni inovacija i najsavremenijih tehnologija, i konstantnom ulaganju u ljudske resurse. Osim na domaćem tržištu, proizvodi kompanije veoma su traženi i u regionu, Evropskoj uniji, zemljama Afrike, a uskoro se očekuje izvoz u Aziju.

"Od osnivanja kompanije postavljeni su jasni ciljevi da se na tržište plasiraju efikasni, bezbedni i kvalitetni proizvodi namenjeni zdravlju cele porodice. Samo oni za koje se u fazi razvoja pokaže da su od prirodnih sastojaka, da ispunjavaju stroge zahteve kvaliteta, bezbednosti i inovativnosti prelaze u fazu proizvodnje. Rezultat ovakvog pristupa su kvalitetni farmaceutski proizvodi, koje su prepoznali i prihvatili kako potrošači, tako i stručna javnost", istakao je Davor Korčok, generalni direktor kompanije.


PROČITAJTE JOŠ:
Domaća kozmetika po svetskim standardima

Objašnjava da početnički koraci nisu bili laki, suočavali su se sa velikim izazovima sa regulatorne, logističke ili industrijske strane, ali su ih uspešno prevazilazili zahvaljujući strogom poštovanju i primeni standarda, stručnosti zaposlenih i timskom radu. Korčok prelomnom godinom u razvoju kompanije smatra 2009, kada je proizveden prvi probiotski preparat "bulardi".

"Danas najznačajniji deo portfolija kompanije 'Abela farm'čine upravo probiotski preparati, za koje je uspešno urađen transfer tehnologije prethodnih godina. U projektu su učestvovali stručnjaci iz kanadskog Instituta Rosell - Lallemand Inc. i kompanije 'Probi' koja je lider u proizvodnji probiotika u svetu, kao i zaposleni iz naše kompanije koji se probioticima bave duže od dve decenije", rekao je generalni direktor.

Plasirati proizvod, kako ističe Korčok, veoma je ozbiljan i zahtevan posao, a uspeti u tome da bude prepoznatljiv i prihvaćen na tržištu izuzetno je težak put. To se postiže isključivo poštovanjem najviših standarda kvaliteta.

"Abela farm" jedina je kompanija u Srbiji koja poseduje internacionalni GMP sertifikat kao potvrdu kvaliteta, a bavi se isključivo proizvodnjom dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava i predmeta opšte namene. Korčok ističe da maksimalno zalaganje svih zaposlenih, počevši od najvišeg menadžmenta, predstavlja jedan od preduslova dobrog i uspešnog poslovanja. U 2017. godini, prvi u regionu uveli su jedinstvenu, inovativnu flow pack tehnologiju, koja podrazumeva pakovanje blistera u specijalnu kesicu ispunjenu inertnim gasom. Kako najavljuje Korčok, kompanija će nastaviti da investira u razvoj novih, inovativnih proizvoda i unapređenje postojećih proizvodnih programa i tehnologija. Od osnivanja, kompanija "Abela farm" kontinuirano raste, što potvrđuje kupovina fabrike lekova u Starim Banovcima od nemačke kompanije "Štada" početkom ove godine. To je druga fabrika u vlasništvu kompanije koja je akvizirala više od šest miliona evra vrednu opremu, mašine, postrojenja, proizvodne procese i licence od renomiranih evropskih i svetskih kompanija.

Fabrika u Starim Banovcima je dobro osmišljena, funkcionalna i pruža preduslove za još veći obim proizvodnje. Nova fabrika će povećati kapacitete i omogućiti dalje širenje izvoznih kapaciteta "Abele farma".


PROČITAJTE JOŠ:
Tržište kvadrata u Srbiji stalno raste

"Sa zadovoljstvom ističemo da će, kao i do sada, najvažnija investicija biti ulaganje u ljude. Za uspehe koje smo postigli najvažniji je visokoobrazovani kadar, koga čini preko 70 odsto zaposlenih u kompaniji 'Abela farm', među kojima su specijalisti, naučni saradnici fakulteta, doktori nauka, kao i međunarodni eksperti. Stručno usavršavanje zaposlenih ostaje jedan od glavnih zadataka kompanije", naglasio je Korčok.


SARADNjA SA KOMOROM

GENERALNI direktor "Abela farma" Davor Korčok ukazuje na veoma uspešnu saradnju sa Privrednom komorom Srbije koja traje godinama. Kompanija "Abela farm" članica je Grupacije proizvođača dijetetskih suplemenata Udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu Privredne komore Srbije. Podrška se, prema njegovim rečima, ogleda i u velikom broju obuka i edukacija u organizaciji Komore, koje redovno pohađaju zaposleni u kompaniji.