TUPAVICA, atraktivni vodopad, jedan od mnogih na Staroj planini, minulog vikenda, bio je i mesto na kojem je dvoje mladih izabralo da izgovori sudbonosno "da". Venčali su se Angelina Filipović i Miloš Jeremić, iz Mladenovca, inače članovi Planinarskog kluba "Greben", dok im je pred matičarkom iz gradske uprave u Pirotu Slađanom Božilović, kumovao Nenad Stevanović, njihov kolega iz Niša i član PK "Preslap".

Supružnici kažu da vole planinu, da su se na planinarenju upoznali i da su zajedno doneli odluku da se jedno drugom obavežu upravo na ovom mestu koje je po njima među najlepšim u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ - NEOBIČNO VENČANjE KOD KIKINDE: Indijka postala Sofija, pa se udala za Peru

- Voleli bismo da našim stopama krenu i drugi mladi, da se venčavaju u ovakvom ambijentu i lepoti - rekli su nam mladenci, dok matičarka kaže da joj je ovo jedinstveno venčanje i da će ga pamtiti do kraja života i pričati kolegama o njemu. Ovo je inače jedino venčanje u poslednjih tridesetak godina u Dojkincima. Početkom maja, u Visočkoj Ržani, na nekih desetak kilometara pre Dojkinaca, venčali su se Aleksandra i Dušan Mitić iz Pirota, na Dušanovoj dedovini.

Angelina i Miloš


Poruka oba para je da se ne zaborave koreni i preci, ali i povratak planini i netaknutoj prirodi.