"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podneli su izveštaj Republičkom tužilaštvu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala protiv lica inicijala Ž.K., E.B. i B.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su 22.04.2019.godine oko 22:30 časova u mestu Glamočani, opština Laktaši, izvršili krivično delo „Teško ubistvo“ na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično delo „Teško ubistvo“ u vezi sa krivičnim delom „Pokušaj“, na štetu lica Gorana Ilića", navodi se u saopštenju MUP-a RS.


Dalje se navodi da je krivično delo izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banjaluke i Žarka Pavlovića sa Pala, te naneli teške telesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banjaluke.


"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a RS i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske juče, 23.04.2018. godine su izvršili su uviđaj na licu mesta izvršenja krivičnog dela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku", navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: “NOVOSTI” SAZNAJU: Osumnjičeni za ubistvo Krunića bio zaustavljen u Derventi


Osumnjičeni Željko Kovačević je smrtno stradao na licu mesta izvršenja krivičnog dela, dok je osumnjičeni Emilio Baldo, koji je lišen slobode, u sredu sproveden u Republičko tužilaštvo.


Osumnjičeni Benedi Đukanović iz Banjaluke još je u bekstvu i za njim policija aktivno traga, a raspisana je i poternica.


Prema saznanjima ATV-a, Goran Milanović koji je u utorak priveden je pušten, jer nije direktan izvršilac pa se njegovo ime nije našlo u policijskom izveštaju.

(atvbl.com)