Završnim rečima Tužilaštva i odbrane u utorak je okončano suđenje bokseru Marku Čoliću, optuženom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, a presuda će biti izrečena u petak 12. jula.


Okružni javni tužilac Tatjana Ninković u završnoj reči od suda je tražila da Čolića oglasi krivim i kazni u skladu sa zakonom.


- Tokom suđenja na osnovu materijalnih dokaza, te iskaza svedoka Tužilaštvo je nesporno dokazalo da je Čolić počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i to onako kako je opisano u optužnici - rekla je Ninković, koja je zatražila da se Čoliću nakon izricanja presude produži pritvor.


S druge strane advokat Gordan Jovišević smatra da Tužilaštvo ničim nije dokazalo da je njegov branjenik napao Kovačevića. Detaljno je analizirao sve izvedene dokaze, navodeći da je dobar deo njih prikupljen na nezakonit način, te da je Tužilaštvo njima manipulisalo.

PROČITAJTE JOŠ: Vladimir Kovačević izabran za novinara godine


- Predlažem sudu da Čolića oslobodi krivice, jer optužnica ničim nije dokazana - rekao je Jovišević.


Čović je prihvatio izlaganje svog branioca i ponovo je u sudnici istakao da je nevin, te da je i njemu lično žao Kovačevića. Tražio je da ga sud pusti na slobodu kako bi mogao da poseti grob svojih roditelji koji su oboje preminuli za vreme dok je bio u pritvoru.


Optužnicom, Čolić se tereti da je 26. avgusta prošle godine zajedno sa Nedeljkom Dukićem, koji je u bekstvu, pokušao da ubije Vladimira Kovačevića koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi i telu. Motiv, kao i nalogodavac napada nisu otkriveni.Vladimir Kovačević svedoči u sudnici; Foto: Screenshot BN TV