Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da pomoć koju Srbima u Srpskoj i Federaciji BiH pruža predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov tim, govori da je promenjen odnos Beograda i rukovodstva Srbije prema srpskom pitanju na ovom prostoru.


"Zahvalan sam Vučiću i njegovom timu. Svi mi iz Republike Srpske smo svesni da je pomoć koju danas pruža Vučić i njegov tim najveća koju je Srpska dobijala", rekao je Dodik, prenosi RTRS.


On je istakao da će Srbija u novembru doznačiti 25 miliona evra u budžet Republike Srpske i da je to upravo "onoliko koliko FBiH krade" po sistemu indirektnih poreza Republici Srpskoj.


Prema Dodikovim rečima, ta pomoć je finalizovana u utorak sa predsednikom Vučićem i njegovim timom, pošto se radi na izradi rebalansa budžeta u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: Dodik: Pomoć Srbije nikad nije bila veća


Kako je podsetio, Srbija je ranije "doznačila 32 miliona opštinama u Republici Srpskoj za realizaciju različitih projekata, sada 25 miliona evra, a do kraja godine biće doznačeno i nešto više od tri miliona za opštine Grahovo, Petrovac, Drvar i Glamoč".


"Oni žele da pomognu Srbima ovde i ja sam zahvalan, jer 25 miliona evra pomoći budžetu znači veoma mnogo u stabilizaciji naših finansijskih prilika", rekao je Dodik.