POLICIJA traga za nepoznatim osobama koje su u nedelju zapalile automobil "audi A6 olroud" paljanskog biznismena Milomira Cicka Provića (78), jednog od vlasnika poznatog hotela "Vučko" na Jahorini.

Pročitajte još: Policajcu zapaljen "klio" u Gacku

Automobil je bio parkiran ispred Provićeve kuće u Ulici Ulići na Palama kada je posut benzinom i zapaljen. Vozilo je u potpunosti izgorelo i šteta je oko 50.000 KM, a plamen je zahvatio i oštetio "golf 7", vlasništvo Provićeve ćerke Ane Kovačević.

U PU Istočno Sarajevo navode da je požar prijavljen u nedelju oko 4.50 i lokalizovali su ga pripadnici Vatrogasne jedinice Pale.

- Automobil "audi A6" je u potpunosti izgoreo, a požar se proširio i na automobil "golf 7", koji se nalazio u neposrednoj blizini, na kojem su nastala manja oštećenja - rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Pročitajte još: BUKNUO AUTOMOBIL: Požar kod Ade Ciganlije

Milomir Cicko Prović, kaže za "Novosti", da ne zna šta je motiv paljevine i plaši se da bi neko mogao pokušati da ga reketira.

- Ne znam šta je pozadina svega, jer nisam imao nikakvih dojava, pretnji, niti sam s nekim u zavadi. Moguće da je u pitanju ljubomora ili možda čak nagoveštaj da bi neko mogao pokušati da me reketira. Jer zna se kako se to radi. Najpre ti nanesu štetu, a onda pokušavaju da se okoriste. Međutim, niko sa mnom još nije kontaktirao - kaže Prović.

Smatra da je to samo jedan u nizu slučajeva koji se događaju na Palama poslednjih nekoliko godina.

- Nisam ni prvi, ni poslednji. Od 1963. sam u biznisu i nikada ništa slično nisam doživeo. Moja porodica i ja smo vrlo uznemireni. Sve je još sveže i u ovom momentu se osećamo ugroženo - kaže Prović.

Priseća se da je u noći paljevine čuo lavež psa, na šta nije obratio pažnju, sve dok nije čuo zvuk pucanja gume. Tada je video da je auto u plamenu i pozvao policiju i vatrogasce.

- Stigli su brzo, u roku od 10 minuta, ali je vozilo već bilo u plamenu. Polili su ga benzinom i tu nije bilo spasa. Vozilo je uništeno, a šteta je oko 50.000 KM - ističe Prović.

Uz saglasnost OJT u Istočnom Sarajevu policija je izvršila uviđaj u prisustvu sudskog veštaka, pri čemu je potvrđeno da je požar podmetnut.

BOGATA BIOGRAFIJA

MILOMIR Cicko Prović pored udela u vlasništvu u hotelu "Vučko", vlasnik je i paljanske firme "Drvo dekor". Predsednik je paljanskog "Subnora", a nedavno je dobio nagradu za najuspešnijeg privrednika. Svojevremeno je radio i kao sportski sekretar FK Željezničar.