Kineski Sjaomi upravo je predstavio svoj novi telefon Mi Miks Alfa. Reč je uređaju revolucionarnog izgleda čiji se ekran nalazi sa svih njegovih strana.


To znači da se displej nalazi i sa prednje i sa zadnje strane, kao i sa bočnih strana uređaja.


Ono što je, takođe, impresivan podatak je da Mi Miks Alfa ima kameru, razvijenu u saradnji sa Samsungom, koja dolazi sa sistemom senzora od ukupno 108 megapiksela, prenosi B 92.


Kamera je u stanju da snima fotografije rezolucije 27 megapiksela!


Telefon nema prednju kameru, koja mu nije ni potrebna, jer je za fotografisanje selfija dovoljno okrenuti uređaj i upotrebiti glavnu.


Bočni tasteri na ovom telefonu ne postoje, a ikonice koje prikazuju jačinu mreže i napunjenost baterije, prikazane su sa strane.

PROČITAJTE JOŠ:
Huaweipredstavio najnoviji premijum telefon, ni reči o Androidu i Guglu


Mi Miks Alfa je 5G pametni telefon koga pokreće Kvalkom Snepdragon 855+ procesor. Ima 12GB RAM memorije i 512GB prostora za skladištenje podataka. Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.050mAh.


Kao jedan od potencijalnih problema novog Sjaomija, poznavaoci vide izdržljivost baterije, budući da ovoliki ekran troši mnogo više energije, kao i otpornost ekrana na spoljašnje uticaje.


Sjaomi Mi Miks Alfa bi u trebalo da se u prodaji nađe u decembru ove godine, po ceni od 2.800 dolara.Foto: Twitter @ Android Authority


Foto: Twitter @ Android Authority


(sputniknews.com)