Nakon skandala koji je potresao vladu Australije, premijer te zemlje Malkolm Turnbul doneo je odluku da zabrani seksualne odnose ministara i zaposlenih u kabinetima.

Zamenik premijera i ministar infrastrukture Barnabi Džojs napravio je dete bivšoj predstavnici za štampu, uprkos tome što je promovisao porodične vrednosti.

Pročitajte još: Švajcarska zabranjuje upotrebu solarijuma za maloletnike

"Ministri, bez obzira na to da li je ministar oženjen ili ne, ne smeju da stupaju u seksualne odnose sa osobljem. U 2018. godini nije prihvatljivo da ministar ima seksualni odnos sa nekim ko za njega radi. To je veoma loša praksa na radu. Svi znaju da od toga ne može ništa dobro da izađe", rekao je Turnbul, prenosi Rojters.

Turnbulova odluka da se dopune pravila ponašanja stupila je na snagu odmah, a on je naglasio da bi Džojs trebalo da razmotri svoju poziciju u vladi i na mestu predsednika Nacionalne partije.

Pročitajte još: U Indoneziji hapse ko slavi Dan zaljubeljnih

Skandal zamenika premijera ugrozio je stabilnost vlade, a Džojs je uzeo odsustvo sa posla nakon što su mediji otkrili da je ostavio ženu i četvoro dece nakon što je njegova ljubavnica - bivša predstavnica za štampu - zatrudnela.