U nevremenu koje je pogodilo Šibenik i okolinu jedna osoba je poginula, a naneta je velika materijalna šteta, prenose hrvatski mediji.


U moru kod Žaborića jutros oko 3 sata pronađeno je telo ribara (49) koji je sinoć oko ponoći, tokom olujnog nevremena pao u more sa ribarskog broda kod ostrva Krapanj, piše ŠibenikIn.


Dojavu da je član posade ribarskog broda pao u more oko 23.30 sati primila je Stanica pomorske policije Šibenik od Nacionalnog centra za traganje i spašavanje na moru Rijeka i od trenutka dojave o nesreći za njim su tragale tri kočarice, brod Lučke kapetanije i policijski čamac.


PROČITAJTE JOŠ: OLUJNO NEVREME U EVROPI: Udarilo 50.000 munja


Kako se navodi, nevreme koje je pogodilo taj kraj Hrvatske oko 23 sata, rušilo je stabla, razbijalo automobile, mnogi brodovi su nasukani.


Prema podacima Centra 112 u nevremenu je oštećeno oko 20 automobila, a primljeno je pet poziva za spašavanje na moru.


Najviše štete u gradu nevreme je napravilo u Biocima gde je sa prodavnice auto delova iščupan krov i na automobile parkirane ispred bacila velike reklame.


Na rivi su uništena dva kioska, a riva i celi grad bili su puni polomljenih grana, iščupanih stabala i razbijenih automobila.