KRIVIČNO veće Osnovnog suda u Beranama, kojim je predsedavala sudija Dubravka Popović, zbog izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda osudilo je Novaka Petrića (25) na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu i devet mesecio zatvora, dok je okrivljeni Miloš Radević (19), osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju 19 meseci zatvora.


Pročitajte još: POSLE NAPADA U BERANAMA: Porodica uhapšenog Miloša Radevića negira nacionalizam kao pozadinu


Ovaj događaj izazvao je veliko uznemirenje javnosti u Beranama i medijsku pažnju medija u Crnoj Goro, jer je Tomkić tvrdio da je zbog hrvatske nacionalnosti žrtva nekolicine mladića iz naselja Dolac.

Posle prebijanja Tomkića, kome je sigurnost i pre prebijanja i nanošenja povreda u vidu frakture nosa, garantovao i direktor Uprave policije Veselin Veljović, usledilo je hapšenje Radevića i Petrića, a potom je zapaljen Tomikićev kiosk. Zbog novog dela, nedavno je sudija Popović na 14 meseci zavora osudila Beranca Aleksandra Savovića.


Pročitajte još: TVRDI DA JE NA METI ZBOG NACIONALNOSTI: Hrvat iz Berana prodaje kuću, ne oseća se bezbedno


Ovaj događajh je bio politizovan od dela političkih partija u Crnoj Gori i prorežimskih medija, ali je rukovdstvo opštine berane energično demantovalo takve tvrdnje, uručilo pomoć ovoj porodici, ali i zahtevalo da im nadležni državni organi obezbede punu sigurnost.