LIDER Prave Crne Gore Marko Milačić uhapšen je oko podneva u centru Podgorice posle incidenta kada je policija zaustavila njegovo vozilo u kojem su se nalazili rekviziti, kovčeg i parole, za performans ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Kada je došao "pauk" da ukloni njegov automobil, Milačić se popeo najpre na "pauk", a posle toga na krov stranačkog automobila gde je održao "posmrtni govor" za vrhovnog državnog tužiloca i "umrlo crnogorsko pravosuđe", uz lelek Mića Živanovića.

- Lele nama crnogorsko pravosuđe danas pa zadovijek!

Policija je pokušavala da ubedi Milačića da se skine sa krova automobila, ali je on to odbijao, da bi potom usledila intervencija.

Desetak minuta trebalo je trojici policajaca da savladaju "pasivni otpor" Milačića koji se držao za sajlu "pauka", da bi tek uz primenu sprej suzavca bio savladan. Stavljene su mu "lisice" na ruke da bi na kraju završio u "marici".

- Nećete me slomiti. Ovo nije Crna Gora - uzvikivao je Milačić, dok su ga policajci vukli i spuštali niz vozilo, a okupljeni narod burno negodovao, davajući podršku Milačiću, dok je na račun čelnika tužilaštva više njih uputilo teške reči.

- Što ne hapsite Stankovića i Katnića? Ovo je bruka. Mafijaši na slobodi, a hapsite omladinu - čulo se iz mase.
"Lisice" su stavljene i generalnom sekretaru Prave Crne Gore, Vladislavu Dajkoviću i članovima partije Dijani Drobnjak i Dragoju Vlahoviću.

U međuvremenu usledilo je reagovanje Prave Crne Gore u kojem se navodi da su "u nezakonitoj i nasilnoj akciji policije" Marku Milačiću nanete telesne povrede u vidu frakture palca leve šake, hematoma i ogrebotina u predelu ruku i leđa, zbog čega je završio u Urgentnom centru.

Iz Uprave policije saopšteno je da je pet osoba uhapšeno zbog narušavanja javnog reda i mira i da su službenici Komunalne policije sprečeni da rade.


Video snimak možete da pogledate OVDE.

OSUDA IZ DF

DEMOKRATSKI front je osudio "neosnovanu i prekomernu primenu sile od strane policije nad političarem Markom Milačićem", dodajući da on kao i svim drugi građani ima pravo da iskaže protest protiv korupcije u tužilaštvu i to na način na koji sam procenjuje da treba.