Ulaznice za koncert "Tri pisma iz Sarajeva" Gorana Bregovića, koji je zakazan za 24. avgusta na Bijeloj tabiji u Sarajevu rasprodate su. Nije se dešavalo pre da se za neki koncert karte rasprodaju već mesec dana pre.

Za organizatore i brojne prijatelje koji tek iz dijaspore pristižu biće vrlo teško uskladiti potrebe i mogućnosti za ulaznicama, a svi žele da vide i čuju Bregovića i u svom gradu.
Goran ne krije zadovoljstvo jer koncerti u Sarajevu, u rodnom gradu nose posebnu emociju.

Bregović je promovisao i predstavio "Tri pisma iz Sarajeva" u najprestižnijim dvoranama širom sveta i svaki koncert ocijenjen je najboljim kritikama. Koncert u rodnom gradu bit će svojevrsna kruna muzičkog projekta koji je i dobio naziv po rodnom gradu.

Goran je izjavio- Znao sam, naravno, da će se jednog dana „Tri pisma“ vratiti kući. I raduje me da koncert izvodim sa Sarajevskom filharmonijom. Doći će moji solisti iz Tunisa, Tel Aviva i Beograda, moj orkestar i hor.
24. avgusta smo na Bijeloj tabiji, nadam se da će vam se dopasti.

Moglo je to biti jednostavnije u nekom već sredinom prostoru, ali sam insistirao na Bijeloj tabiji, jer sam mislio možda da i neko veće dobro izađe iz tog koncerta. Ne samo koncert. A to je da možda Sarajevo dobije ljetnu pozornicu, koju nemamo. Možda je prilika da Bijela tabija postane to mjesto. Vidim da je raspoloženje da se to desi i gradonačelnika i svih koji odlučuju o takvim stvarima.

Bijela tabija će biti preuređena u amfiteatar, postaviće se tribine i platforme a radovi na uređenju prostora počinju 1. avgusta. Kontingent ulaznica koji odgovara planiranom kapacitetu su rasprodane, a do 5. avgusta će se znati postoji li mogućnost da se osiguraju dodatna mjesta na Bijeloj tabiji - poručili su organizatori.

Tri dana pre koncerta, 21. avgusta, na Sarajevo Film Festivalu bit će premijerno prikazan dokumentarni film o tome kako je nastao album "Tri pisma iz Sarajeva", čiji je reditelj Bregović.

„Mali dokumentarni film o Tri pisma iz Sarajeva“. Mislio sam da će, možda, nekoga interesovati kako nastaju takve stvari. „Tri pisma iz Sarajeva“ su pisana kao porudžbina i prvi put su izvedena u bazilici „Saint Denis“ u Parizu s francuskim nacionalnim simfonijskom orkestrom i sa solistima iz Izraela, Urugvaja i Istanbula. Istovremeno sam pisao pjesme za neke moje omiljene umjetnike Jevreje, muslimane i kršćane. I taj proces se prati, gdje su stvari nastajale u Tel Avivu, u mom kućnom studiju u Parizu, u mom kućnom studiju u Beogradu... I mislio sam da će nekog interesirati taj proces. Ja sam uvijek volio da vidim takve filmove - rekao je nedavno Bregović.