Akcioni triler "Paklene ulice - Hobs i Šo" Dejvida Liča od 1. avgusta biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je danas distributer "Taramaunt".


Nakon osam filmova koji su zaradili skoro pet milijardi dolara širom sveta, franšiza "Paklene ulice" sada predstavlja potpuno novi projekat u kom Dvejn Džonson i Džejson Stetam repriziraju svoje uloge Luka Hobsa i Dekarda Šoa.

Otkad su se predstavnik zakona, krupni Hobs (Dvejn Džonson), odani agent tajne američke diplomatske službe, i odmetnik koji ima probleme sa zakonom Šo (Džejson Stetam), bivši operativac elitnih jedinica britanske vojske, prvi put upoznali u filmu "Paklene ulice 7" 2015. godine, ne prestaju da razmenjuju uvrede i teške udarce u pokušajima da savladaju jedan drugoga.

PROČITAJTE JOŠ: Ana Maria Rosi posle uspeha filma Ajvar: Velike teme najbolje se pričaju kroz male priče


Ali u trenutku kada se unapređeni, sajber-genetski anarhista Brikston (Idris Elba) dokopa tajne biološke pretnje koja može da zbriše čovečanstvo zauvek i angažuje briljantnog, neustrašivog i nestašnog agenta MI6 (Vanesa Kirbi), koja je zapravo sestra Dekarda Šoa, dva zakleta neprijatelja Hobs i Šo moraće da se udruže kako bi savladali jedinog čoveka koji je možda opasniji od njih dvojice.

Film "Hobs i Šo" otvara novo poglavlje u filmskom univerzumu popularne franšize, rasprostirući se širom planete, od Los Anđelesa do Londona i od toksičnih predela Černobilja pa sve do raskošne Samoe.