DOKUMENTARNI film "Napuštajući Nedođiju" o navodnom seksualnom zlostavljanju dece od strane Majkla Džeksona, osvojio je u subotu u Los Anđelesu nagradu Emi za kreativnu umetnost, kao najbolji dokumentarac.


Ove nagrade dodeljuju se kao priznanja za tehnička i druga slična dostignuća u američkom televizijskom programu, nedelju dana pre dodele glavnih nagrada Emi za najbolje TV emisije. "Napuštajući Nedođiju", koji je emitovan 10 godina posle smrti kralja pop muzike, Džeksonova porodica dočekala je sa ogorčenjem, jer je ponovo u žižu dovedeno pitanje nasleđa ovog umetnika.PROČITAJTE JOŠ - Fanovi Majkla Džeksona tužili njegove navodne žrtve


Veliko iznenađenje bila je pevačica Bijonse, čiji je film o prošlogodišnjem koncertu "Homecoming" imao čak šest nominacija, ali nije osvojila nijedan Emi. Nagradu je dobio i specijalna epizoda serijala "Carpool karaoke" Džejmsa Kordena, sa bivšim članom "Bitlsa" Polom Makartnijem, koji se vratio u rodni Liverpul.


PROČITAJTE JOŠ - Trijumf "Igre prestola"


"Simpsonovi" su najbolja animirana serija, a "Entoni Burden - Nepoznati krajevi", emisija o putovanjima i hrani američkog kuvara Entonija Burdena, koji je izvršio samoubistvo prošle godine, osvojila je dva Emija.


Ru Pol, Bijonse Foto EPA, Džejms Korden Foto AP

Transvestit Ru Pol proglašen je za najboljeg voditelja rijaliti programa, dok je "Slobodno penjanje", koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film, dobio sedam Emija.