ŠTA je sve čovek spreman da uradi da zaštiti svoju porodicu, gledamo u kriminalističkoj seriji "Besa" (Prva, 22.00). Kroz 12 epizoda upoznajemo Uroša Perića, porodičnog čoveka, oca dvoje dece, koji preko noći pada u ruke najvećem mafijaškom bosu u jugoistočnoj Evropi.

PROČITAJTE JOŠ - "Besa": Borba za porodicu

Potresna i uzbudljiva priča počinje saobraćajnom nesrećom u Crnoj Gori. Uroš uspeva da preživi, ali devojka koja je uzrokovala nesreću, Albanka Besijana, umire. Prava noćna mora počinje kada se Perić probudi u bolnici i sazna da je mrtva devojka ćerka okorelog mafijaškog bosa sa Kosova, Dardana Beriše.

Kako ne bi ubio celu Uroševu porodicu u znak osvete, Beriša nudi očajnom Periću da radi za njega kao profesionalni ubica. Dardan daje besu Urošu - kada ubije petoricu njegovih neprijatelja, tačno onoliko koliko članova broji Uroševa porodica, oslobodiće ga.

Dok se bori sa svojom savešću i željom da zaštiti svoju porodicu, glavni junak je prinuđen da izvršava najbrutalnija ubistva širom bivše Jugoslavije. U početku je nespretan, ali s vremenom postaje sve veštiji u ovom zločinu.

Režiju potpisuje Dušan Lazarević, dok je scenario radio poznati britanski autor Toni Džordan, poznat po serijama "Istendersi", "Prevaranti" i "Život na Marsu". Toni je za "Novosti" otkrio da ovo nije klasična krimi-drama, već je i porodična priča.

- Glavni junak je običan čovek i on mora da učini stvari o kojima nije mogao ni da sanja kako bi zaštitio svoje najmilije. Većina nas bi rekla da bismo sve uradili za spas porodice, ali se i ne zapitamo šta to sve može da podrazumeva. Uroš mora da ubije i to je prihvatljivo na televiziji, ali u stvarnom životu - ja ne verujem da bih to mogao. A opet, kada bi mi rekli da životi moje dece zavise od toga, možda i bih - ističe scenarista.

Arben Bajraktaraj Foto Prva

GLUMAC IZ "HARIJA POTERA"

GLAVNU ulogu tumači Raša Bukvić, njegovu suprugu igra Lana Berić, inspektora Petrita Miloš Timotijević, dok je mafijaškog bosa Dardana oživeo Arben Bajraktaraj, kojeg smo imali priliku da gledamo u filmovima "Hari Poter i relikvije smrti", "Hari Poter i Red feniksa" i "96 sati".