NA promociji novog selektora vreme je posvećeno i bivšem. Predsednik FSS Tomislav Karadžić poručio je svima kojima su suze u očima zbog odlaska Antića da „operu oči i ruke“, okrenu se napred i podrže Pižona.
- Zahvaljujem se ljudima koji više nisu sa nama za sve što su uradili u prvoj polovini našeg mandata. Onima koji su ožalošćeni što nisu uspeli da modernizuju Savez mogu samo da poručim da možda nismo najlepši, najpametniji i najmoderniji, ali vodimo srpski fudbal najbolje što umemo i kako to narod traži - poručio je Karadžić, aludirajući na pismo Radomira Antića u kojem je naveo da mu je „žao što srpski fudbal vode ljudi niskog morala“, koji mu nisu dozvolili da modernizuje Savez.

Prvi čovek FSS juče je stavio tačku na temu bivšeg selektora...
- Ne želim više da se bavim periodom koji je iza nas, okrećemo se Estoniji i Italiji. Pozivam sve one kojima su pune oči suza da operu i oči i ruke, da se okrenu napred i podrže novog selektora. U pitanju je izuzetan trener, čovek koji je bio mađioničar sa loptom. Verujem da može da obavi posao koji se traži od njega. Imamo dobar tim i jedan od najstabilnijih saveza u Evropi, učinićemo sve da se plasiramo na EP.
Karadžić je imao i poruku za igrače.
- Pozivam reprezentativce da uvek ostave srce na terenu i sa selektorom urade ono što oni mogu. Ne vidim razlog da ne osvojimo jedno od prva dva mesta u grupi, optimista sam.
Predsednik FSS je dodao i to da veruje kako će Petrović vratiti poljuljanu atmosferu.
- Pižon donosi reprezentaciji ljudskost, stručnost i popraviće atmosferu koja je poljuljana, a potrebna nam je. Savez će biti vetar u leđa timu, a Petrović neka okupi struku, neka čuje svako mišljenje, ali neka ostane nezavisan i autonoman. Njemu i ekipi želim da rade u dobroj atmosferi i bez pritiska, uz podršku navijača sa tribina - poručio je Karadžić.