SRBIJA se nalazi na pravom putu da se konačno domogne velike scene - ima dobar ambijent, odličnog stratega Muslina i Tadića kao vrhunskog vođu. Posle ohrabrujućih pobeda nad Moldavijom i Austrijom, baš ta tri ekstra kvaliteta potencira u razgovoru za “Novosti” Radomir Antić, poslednji selektor koji je odveo “orlove” tamo gde želimo stalno da ih gledamo, u društvu najboljih reprezentacija na najvećim takmičenjima. Sa Antićem smo se plasirali na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine i od tada se fudbalski zlopatimo.

- Glavni utisak posle trijumfa sa Austrijom je to da se definitivno popravio ambijent oko reprezentacije - ističe Antić u telefonskom razgovoru. - Stadion nije bio pun, pa se ovo zapažanje još ne odnosi na navijače, koji će se sa dobrim igrama i rezultatima sigurno vratiti na tribine, već na pozitivnu energiju koja vlada u ekipi. Moje pravilo koga se kao rob držim i koje stalno ponavljam je da veliki igrači ne čine jak tim, već da dobar ambijent u ekipi skoro uvek donosi i dobre rezultate.

Antić smatra da Slavoljub Muslin odlično radi na užarenoj klupi reprezentacije.

- Očigledno je da iz utakmice u utakmicu rastemo kao ekipa. Muslin na pravi način drži konce u svojim rukama. Ostvarili smo dobre rezultate na startu kvalifikacija, vratilo se samopouzdanje i dobra atmosfera tako da smo uhvatili pravi zalet. Svi želimo da Srbija nastavi u ovom ritmu i da se plasira na SP u Rusiju.

Fantastične partije Dušana Tadića oduševile su i našeg čuvenog stručnjaka.

- Na briljantan način je potvrdio da je igrač koji mnogo zna i može. Izrastao je u pravog vođu, pokazao je vrednosti koje plene. U njegovoj senci je bio i Marko Arnautović, odličan igrač koga smo u vreme dok sam bio selektor pokušali da privolimo da nastupa za Srbiju.

Zamolili smo Antića da nas podseti šta se dešavalo oko Arnautovića koji je pokazao da je napadač top klase.

- Pored Arnautovića, angažovali smo se oko dovođenja Bojana Krkića, Nevena Subotića, Marka Devića i Mihaela Rensinga, golmana Bajerna kome je majka Srpkinja. Lično sam razgovarao sa Krkićevim i Subotićevim roditeljima. Samo je Neven prihvatio ponudu, neki su odustali i zbog pritisaka drugih Saveza. Deviću nisu hteli da izdaju radnu dozvolu da je odbio da igra za Ukrajinu.

LEGENDE OBIŠLE “PIJENETU”
LEGENDE Atletiko Madrida nedavno su se okupile na “Pijeneti”, stadionu u blizini “Visente Kalderona”. Poznato je da je “Pijeneta” bila stari stadion “jorgandžija” koji je potpuno rekonstruisan i na kome će klub od sledeće sezone ponovo igrati. Imaće kapacitet 70.000 mesta i izgrađen je po najvišim standardima (prvi će imati kompletno LED osvetljenje).
- Predsednik kluba Enrike Serezo organizovao je druženje bivših trenera i igrača Atletika. Zajedno smo obišli radove na stadionu koji će biti jedan od najmodernijih fudbalskih zdanja na svetu - kaže Radomir Antić, koji je kao trener doneo Atletiku duplu krunu u sezoni 1995/1996.