Reprezentacija Nemačke je prvak Evrope u fudbalu za igrače do 21. godine. "Panceri" su u finalu kontinentalnog šampionata u Poljskoj savladali Španiju 1:0 (1:0), golom Mičela Vajzera u 40. minutu susreta.

Nemci su odigrali gotovo perfektan meč, dok su Španci tek na momente prikazivali igru koja ih je svrstavala među prve favorite za osvajanje trofeja. Mladi "panceri" su od početka susreta bili dominantniji rival, što su krunisali krajem prvog poluvremena. Centaršut Toljana sa desne strane na prvoj stativi je sačekao Vajzer, koji je loptu zahvatio glavom i u velikoj paraboli je poslao u kontra ugao španskog golmana.

U nastavku meča Španci su imali terensku inicijativu, koju nisu uspeli da pretvore u ozbiljnije prilike. Uglavnom su golmanu Nemačke pretili iz daljine, ali je nekoliko odličnih šuteva Saula i Sebaljosa završilo pored gola.

Ofanzivnija igra "furije" ostavila je Nemcima puno prostora na polovini rivala, ali nekoliko veoma opasnih kontranapada mladi reprezentativci Nemačke nisu uspeli da pretvore u gol kojim bi i pre poslednjeg zvižduka sudije rešli meč.