FUDBALSKI savez Beograda, na čijem čelu se nalazi Dušan Mrakić, doneo je odluku da gradskoj vladi predloži posebno priznanje za legendarne fudbalere i trenere Partizana i Crvene zvezde, Miloša Milutinovića i Miljana Miljanića. Ukoliko inicijativa predsednika beogradske kuće fudbala prođe proceduru u Skupštini grada, Milutinović i Miljanić će dobiti ulice u glavnom gradu Srbije, baš kao što su pre njih mnogobrojni asovi našeg sporta (Mirko Sandić, Radivoj Korać, Dragan Mance, Rajko Mitić, Aleksandar Tirnanić...).

Miloš Milutinović je rođen 5. februara 1933. u Bajinoj Bašti, a preminuo 28. januara 2003. u Beogradu. Tokom igračke karijere popularna "plava čigra" je nosila dresove Partizana, OFK Beograda, Bajerna, Pariza i Stad Fransa, dok je u bogatoj trenerskoj karijeri u dva navrata bio šef struke crno-belih (1982/1984. i 1990/1991), a posle prvog angažmana u Humskoj je sedeo na klupi nacionalnog tima.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA JE BILA VELIKA: Legendarni Emilio Butragenjo se, za "Novosti", prisetio dvomeča iz 1987.

Miljan Miljanić je ostavio neizbrisiv trag u našem fudbalu i kao trener i kao funkcioner. Rođen je u Bitolju 4. maja 1930, a preminuo u Beogradu 13. januara 2012. Posle skromne igračke karijere, uglavnom u mlađim kategorijama Crvene zvezde, u istom klubu je imao čak osam plodnih godina u ulozi šefa stručnog štaba (1966/1974).

Predvodio je slavni madridski Real pune tri godine, koliko i nacionalni tim Jugoslavije, s kojim je bio akter Svetskog prvenstva u Španiji 1982. Posle angažmana u Valensiji i Al Kaciji, potpuno se posvetio nacionalnom savezu, čiji je predsednik bio od 1992. do 2001.