Doživeo je Čelsi drugi najteži poraz u istoriji. Mančester siti ih je deklasirao (6:0). Navijači “plavaca” su nezadovoljni igrom svog tima i tražili su od Romana Abramoviča da uruči otkaz Mauriciju Sariju.


- Klupa? Ne znam šta da kažem. Moj posao je uvek rizik. Ako Abramovič bude pozvao, biću srećan, razgovaraćemo, jer se nikada ne čujemo. Stvarno ne znam šta da očekujem - rekao je Sari koji je preko noći, prema kladionicama, postao favorit za otkaz.


PROČITAJTE JOŠ: PL: Goleada na "Etihadu", Siti ponizio Čelsi, navijač prekinuo utakmicu Totenhema i Lestera da bi se slikao sa Sisokom (FOTO)


Svestan je koliko ovaj debakl može da utiče na ekipu.


- Ovakve utakmice mogu da ostave trag. Neće biti lako vratiti se na pravi put. Ipak, fudbal je igra u kojoj se teški porazi dešavaju. Na poluvremenu sam rekao momcima da, ako uspemo da napravimo reakciju, da ćemo se vratiti jači nego ikada.


PROČITAJTE JOŠ: SARI DIGAO RUKE: Azar neka ide gde hoće!


Pep Gvardiola je pružio podršku svom dobrom prijatelju i kolegi sa klupe tima iz Londona.


- Moja prva sezona je teška. Ljudi misle da ako kupuješ igrače da odmah možeš da dođeš i osvajaš titule, ali je ustvari potrebno vreme. Sve zavisi od poverenja vlasnika. Jedino što znam jeste da što više pobeđujete, to više posla imate. Ako odigrate dobro ,morate taj nivo da zadržite. Takmičimo se sa Totenhemom i Liverpulom koji imaju najbolji start u istoriji. Soba sa trofejima Liverpula je mnogo veća od naše, tako da to što smo još tu i što se takmičimo, znači mnogo - zaključio je Sari.