Selektor fudbalera Španije Luis Enrike nije vodio ekipu na utakmici protiv Malte u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine zbog porodičnih problema, a sada su stigle i poruke podrške od njegovih igrača i saradnika.


Napadač Atletiko Madrida Alvaro Morata pružio je podršku svom selektoru i pobedu nad reprezentacijom Malte (2:0) posvetio upravo njemu.


- Enrike zaslužuje da budemo sa njim do smrti. Imali smo mnogo motivacije da pobedimo, čak i više nego inače, jer smo želeli da selektoru poklonimo pobedu. Zahvalan sam Luisu i on zna da ga cenim, ali moraćemo da nastavimo da radimo – dodao je Morata.


PROČITAJTE JOŠ Španija na Maltu bez Enrikea


Tačan razlog izostanka Španca još uvek nije poznat, a njega je na klupi reprezantacije zamenio dugogodišnji pomoćnik Robert Moreno, koji je istakao da je to bio najteži dan u njegovoj profesionalnoj karijeri.


- Čestitao mi je na ulozi koju sam obavio, ali se nadam da se ova situacija neće ponoviti. Pobeda je za Luisa jer se pripremao za ovaj meč i osmislio plan igre koji smo mi sproveli. Igrači su se odlično pokazali, sada se nalazimo na čelu tabele i s obzirom na okolnosti pod kojima smo igrali, ništa nije moglo da bude bolje – zaključio je Moreno.