SAŠA Lukić je u najvažnijem meču, torinskom debriju, pokazao u kakvog je igrača izrastao. Zasenio je sve velike zvezde, pa i Kristijana Ronalda, te je proglašen igračem utakmice, izabran je u tim 35. kola. Postigao je vodeći gol za Torino protiv Juventusa, koji se retko viđa a sklop je bio njegove intuicije, agresivnosti i fudbalskog kvaliteta.


Prvenac u Italiji posle 40 mečeva došao je u pravom trenutku, kaže Saša na početku razgovora za "Novosti", opisujući odakle mu uopšte ideja da posle uzimanja lopte Miralemu Pjaniću u šesnaestercu Juventusa odluči da šutira umesto da doda saigraču.

- Osetio sam neodlučnost Pjanića, a kad sam već došao do lopte odlučio sam istog trena da sam završim akciju. Imao sam osećaj da ću dati gol, toliko mi je veliko bilo samopouzdanje, mada znam da su svi na stadionu očekivali da asistiram saigraču koji je bio u idealnoj situaciji.

Prvi gol, sjajnu igru u veznom redu, negde je pred kraj upropastilo izjednačenje Ronalda za konačnih 1:1.

Pročitajte još Saša Lukić posle čuda protiv Barse: Spektakl za istoriju i pričanje deci

- Nije morao, ali ako je bilo suđeno da bude remi onda je lepo što smo se on i ja našli zajedno na semaforu. Nama ovaj bod mnogo znači, ostali smo u trci za Ligu Evrope. Ostala su nam tri kola do kraja da se izborimo sa Milanom, Romom i Laciom za mesto u Evropi što bi ovoj sezoni dalo poseban pečat.

Za Sašu važi ona rečenica "najjači kad ga otpisuju" jer je po povratku iz Levantea u Torino, usled povrede na startu izgubio mesto u timu. Pričalo se u decembru o novoj pozajmici, prodaji.

- Imali su u klubu poverenje u mene, a ja sam radio maksimalno, čekao šansu. I ugrabio je u 2019. i opravdao na pravi način poverenje koje mi je bilo ukazivano. "Strpljen spasen", kaže narod, pa je dobra rola u torinskom derbiju satisfakcija za sve što sam uložio.

Pročitajte još Saša Lukić: Mihajlović mi mnogo pomaže

Čak i kad nije jesenas bio u planovima trenera Torina, Lukić je zbog dobrih igara dobijao poziv selektora Srbije i na terenu pravdao to poverenje.

- Srbija je uvek na prvom mestu, kad god stigne poziv ja sam tu da dam maksimum za uspeh selekcije. Lepo smo završili Ligu nacija, dobro startovali protiv jake Portugalije i mislim da imamo kapacitet da se plasiramo na EVRO. Nikog ne potcenjujemo, naprotiv poštujemo sve rivale i protiv svakog ulazimo ambiciozno. Red je da posle 20 godine igramo EP - uveren je 22-godišnjak koji je od pobede protiv Intera 27. januara standardan kod trenera Valtera Macarija.

HOĆU DA IGRAM NA EP ZA MLADE
SAŠA Lukić je okosnica i mlade selekcije Srbije, koja će od 16. juna učestvovati na EP u Italiji i San Marinu (grupa B: Austrija, Nemačka, Danska).

- Imam veliku želju da zaigram na EP jer je generacija 1996. godišta u Evropi ekstratalentovana. Biće to, siguran sam, sjajan turnir, mi imamo odličnu ekipu i ako selektor Goran Đorović bude imao na raspolaganju sve igrače, ako ne bude nekih zabrana jer se ne radi o FIFA terminu, možemo mnogo. Neće nam smetati ni ako igramo za "A" tim protiv Ukrajine jer ćemo imati sedam dana da se odmorimo do starta EP. Iskreno, jedva čekam - ne krije Lukić.