SERGEJ Milinković-Savić (24) je ponovo obasut komplimentima u italijanskim medijima posle trijumfa Lacija u finalu Kupa protiv Atalante (2:0), u kome je ušao u 79. minutu, a samo 180 sekundi kasnije se upisao u strelce.


- Do pre nekoliko dana je hodao na štakama, a sada je srpski div heroj Lacija - piše "Gazeta delo Sport". - Samo nekoliko minuta u igri bilo mu je dovoljno da reši utakmicu.


PROČITAJTE JOŠ: LACIO OSVOJIO KUP ITALIJE: Milinković-Savić načeo mrežu Atalante, Korea potvrdio trijumf


Naš reprezentativac je nedavno doživeo povredu zgloba u susretu sa Milanom, i bilo je neizvesno da li će stići da se oporavi za duel, u kome je rimski klub stigao do sedmog kup pehara u istoriji.


- Moram da se zahvalim lekarskom timu koji mi je omogućio da zaigram - istakao je Sergej. - Malo ćemo da slavimo, a onda moramo da se spremamo za susret sa Bolonjom u ligi.


Milinković-Saviću je ovo treći trofej u klupskoj karijeri, a drugi u dresu Lacija, pošto je prethodno osvojio Kup Srbije sa Vojvodinom (2014) i Superkup Italije (2017). U svim takmičenjima 2018/2019. naš vezista je za Rimljane odigrao 40 utakmica i postigao šest golova.