SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštiće danas u podne spisak igrača za mečeve 2. i 3. kola kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2020. godine. "Orlove" 7. juna u ukrajinskom Ljvovu čeka Ukrajina, a 10. juna u Beogradu dočekuju Litvaniju koja im je bila rival i u nedavnoj Ligi nacija.


Krstajić verovatno neće mnogo mešati karte u odnosu na sastav sa kojim je krajem marta putovao u Lisabon i iz meča protiv Portugalije doneo bod (1:1). Pitanje je samo koliko su najbolji igrači zdravi, jer se se završile sve najjače evropske lige u kojima su Srbi i ove sezoje igrali zapaženu ulogu. Srbija sada ima priliku da dođe do novih bodova koji bi joj omogućili da bude u vrhu grupe B u kojoj je sa Ukrajinom, Portugalijom, Litvanijom i Luksemburgom.


PROČITAJTE JOŠ: Krstajić: Mnogo bi nam značilo da odemo na EP

Trenutno je na čelu grupe Ukrajina sa četiri boda, sledi Luksemburg sa tri, Portugalija dva (svi po dve utakmice), Srbija ima jedan bod iz jednog meča, dok je Litvanija bez bodova posle jednog meča.


Podsetimo, meč 3. kola kvalifikacija za EP protiv Litvanije 10. juna u Beogradu "orlovi" će igrati pred praznim tribinama, jer je UEFA kaznila FSS zbog navijačkih ispada na meču sa Crnom Gorom.


PROČITAJTE JOŠ: IPAK NEĆE IGRATI ZA SRBIJU: Mladi hrvatski reprezentativac se brzo pokajao i izvinio

MORAEŠ POLOMIO DVA REBRA

NATURALIZOVANI Brazilac Žunior Moraeš, čiji nastupi za Ukrajinu su bili (ne)sporni na mečevima sa Portugalijom i Luksemburgom, dobio je dozvolu FIFA, ali neće igrati u junu protiv Srbije.

Napadač Šahtjora je golom protiv Zarije overio šampionsku titulu, ali je prilikom pada polomio dva rebra i čeka ga pauza od najmanje mesec dana.