Golman Arsenala Petr Čeh izjavio je da je ponosan na saigrače, uprkos ubedljivom porazu od Čelsija (4:1) u finalu Lige Evrope na njegovom oproštaju od karijere.


Čeh je u poslednjem meču, baš protiv kluba u kome je ostavio dubok trag za 11 godina, završio sezonu bez trofeja i plasmana u Ligu šampiona.


- Ponosan sam na sebe i na činjenicu kako smo igrali u finalu. Takav meč donosi puno pritiska i spekulacija... Mogu da kažem da sam dao sve od sebe i da ne mogu da žalim za bilo čim. Radili smo naporno cele sezone, ali ništa nismo uradili - rekao je Čeh za BT Sport.


PROČITAJTE JOŠ: AZAR POTVRDIO DA ODLAZI: Doneo sam odluku, ovo je zbogom


Iskusni 37-godišnji čuvar mreže ističe da je Arsenal zaslužio da igra u najjačem evropskom takmičenju sledeće sezone.


- Lako je sad reći da smo ostali bez ičega, ali mogu da uverim svakog da će Arsenal sledeće sezone biti još bolji. Vratiće se jači - optimista je češki golman.


PROČITAJTE JOŠ: ČELSI UBEDLjIV PROTIV ARSENALA: "Plavcima" trofej Lige Evrope, "tobdžijama" utešni pogodak


Za razliku od Arsenala, gde je za četiri godine osvojio samo jedan FA kup i dva Komjuniti šilda, sa Čelsijem je uzeo skoro sve što je mogao - četiri Premijer lige, Ligu šampiona, Ligu Evrope, četiri FA i tri Liga kupa, dva Komjuniti šilda, a ispustio je samo pehar Svetskog klupskog prvenstva zbog poraza u finalu od Korintijansa (1:0).