CRVENA zvezda, Radnički i Čukarički su saznali svoje prve, očekivano prolazne stanice na evropskoj trasi, a danas u 14 časova će i u Partizanu sa nestrpljenjem iščekivati ishod žreba drugog kola kvalifikacija Lige Evrope iz Niona.

Evropska kuća fudbala je sinoć skratila spisak mogućih rivala crno-belih i pri pogledu na šest opcija koje se “nude” jasno je da bi najveći izazov predstavljao dvomeč sa kiparskim AEL iz Limasola, klubom koji je 2012. eliminisao Partizan iz kvalifikacija Lige šampiona.

AEL je ujedno i jedini rival iz grupe nepovlašćenih timova koji čeka protivnika iz grupe ppvlašćenih, svi ostali će morati da prođu prvo kolo kvalifikacija.

Preostalih pet mogućih rivala kluba iz Humske predstavljaju pobednici sledećih dvomeča: Sabail (Azerbejdžan)- U.Krajova (Rumunija), Šahtjor (Belorusija) - Hibernijans (Malta), Konahs (Vels) - Kilmarnok (Škotska), Kruzaders (S.Irska) – Toršavn (F.Ostrva), Ženes Eš (Luksemburg)- Tobol (Kazahstan).

Prve utakmice drugog kola kvalifikacija Lige Evrope na programu su 25. jula, a revanši se igraju sedam dana kasnije, 1.avgusta.