NIŠLIJE oprez - Vasiljev opet preti! Aleksandar Rogić (37), trener Levadije u Estoniji, u razgovoru za "Novosti" je zaokružio starog znanca kao najveću opasnost po niški Radnički u duelima sa Florom u prvom kolu kvalifikacija za LE. Nišlije u četvrtak gostuju u Talinu, a najveći adut njihovog rivala je iskusni vezista koji je 2010. "ojadio" Srbiju, dao joj dva gola (1:1, 1:3) i sprečio je da ode na EP.


- Kosta Vasiljev je i dalje ne samo najbolji igrač Flore, već i estonskog prvenstva. Iako ima 34 godine i dalje je veliki znalac, lucidan igrač oko koga se sve vrti. Vratio se iz Poljske i sada je lider ove mlade ekipe. Takođe, izdvojio bih i centarfora Sorgu, dvadesetogodišnjeg špica koji je na 19 utakmica postigao 20 golova. Po mom ukusu je i krilni napadač Sinjavski, brz je i prodoran - analizira Rogić, trener drugoplasirane Levadije, dok je Flora prva i posle 19 kola ima pet bodova više (49).


PROČITAJTE JOŠ: Bojović napustio Lučane i pojačao Radnički iz Niša


Prvenstvo Estonije se uveliko igra i to je jedan od Florinih aduta.


- Šampionat je u jeku, dok će Radničkom ovo biti prva takmičarska utakmica. Međutim, iako su Nišlije promenile trenera i tim, sigurno su kvalitetniji i individualno i timski. Flora će im prepustiti loptu i čekati priliku da iz kontri i polukontri ostvari povoljan rezultat. Tu su opasni, kao iz prekida. Mana im je da ne mogu da igraju 90 minuta u jakom tempu, lošije zatvaraju prekide...


PROČITAJTE JOŠ: Tončev hoće revoluciju!

Rogić ističe i podatak da su većina prvotimaca članovi reprezentacije Estonije.


- Na poslednjem okupljanju reprezentacije, pred mečeve sa Severnom Irskom i Nemačkom, sedmorica igrača Flore su bila na širem spisku selektora. Standardni su dvojica, Vasiljev i desni bek Kams. Inače, Flora je tako koncipirana da se oslanja da domaće fudbalere i u ekipi je samo Finac Nurmela, mada je i on dugo ovde. Ekipa igra u sistemu 4-3-3, ali je, za razliku od moje Levadije, po tradiciji lak plen za rivale na međunarodnoj sceni. I sad, Radnički je veliki favorit, ali mora da bude oprezan - ističe Rogić.


ASISTENT ANTIĆU I VERMEZOVIĆU

ALEKSANDAR Rogić je 2012. bio asistent Vladimiru Vermezoviću u Partizanu, dve godine ranije i Radomiru Antiću u reprezentaciji Srbije, a sa njim je bio i u Kini. Levadiju sa uspehom vodi od 2017. godine, a sutra i njega čeka duel u prvom kolu kvalifikacija za LE sa Stjarnanom na Islandu.