Fudbaler Kristal Palasa Luka Milivojević vratiće se u septembru u reprezentaciju Srbije, najavio je danas sportski direktor Saveza Vladimir Matijašević.

- Luka Milivojević je raspoložen, naravno, nismo se vraćali na neke teme. Hoćemo da gledamo budućnost, to je insistirao Ljubiša Tumbaković, i napravimo dobru atmosferu, predsednik je saglasan sa tim, svi smo. Sada je sve na selektoru - rekao je Matijašević za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

PROČITAJTE JOŠ: TADIĆ PROMAŠIO PENAL, PA POGODIO DVA: Moraš biti jak u glavi

Matijašević je zajedno sa novim selektorom Ljubišom Tumbakovićem bio u Londonu, gde je osim sa Milivojevićem razgovarao i sa Aleksandrom Mitrovićem iz Fulama i Nemanjom Matićem iz Mančester junajteda.

- Razgovarali smo o svim situacijama, osim o onim iz prethodnog perioda. Tu smo stavili tačku, nećemo da pričamo o tome, idemo napred. Nadam se da će svi biti na okupljanju ako ih selektor bude pozvao. Moramo da vratimo zajedništvo i atmosferu jer ovo nije klub, već reprezentacija, moramo svi da budemo jedno - kazao je Matijašević.

On je istakao da se nada da će publika podržati nacionali tim u izazovima koji predstoje jer sa dobrom atmosferom može da se ostvari dobar rezultat protiv Portugala.

- Ima optimizma. Svi naši igrači igraju u jakim ligama, dobri su fudbaleri. Treba pre svega da napravimo dobru grupu i atmosferu. Utakmica sa Portugalijom može da reši kvalifikacije. I da ne bude tako, ima utakmica za vađenje - naveo je Matijašević.

PROČITAJTE JOŠ: Tošiću crveni karton u porazu Gvangdžoua

Reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ima četiri boda iz tri utakmice, šest manje od vodeće Ukrajine koja ima meč više.

Luksemburg ima četiri boda iz četiri utakmice, a Portugal dva iz dve. Litvanija je poslednja sa jednim.

Srbija će 7. septembra u Beogradu igrati protiv Portugala, dok će tri dana kasnije gostovati Luksemburgu.

Potom joj u oktobru sledi duel sa Litvanijom u gostima, a u novembru kod kuće protiv selekcija Luksemburga i Litvanije.