FILIPE Kutinjo i zvanično je novi igrač Bajerna. Zvezda Barselone pozajmljena je za 8,5 miliona evra, uz opciju otkupa na kraju sezone za 120 miliona evra, što bi bio rfekordni transfer u istoriji nemačkog fudbala.

Brazilac će biti najbolje plaćeni igrač nemačkog giganta, ali sportski direktor Hasan Salihamidžić je na promociji otkrio i kako je u trci pobedio PSŽ.

- Filipe nam je stavio do znanja da apsolutno želi u Bajern i da mu je potrebna promena u karijeri. On je igrač svetske klase, s ozbiljnim fudbalskim kvalitetima, koji može da igra na svim pozicijama u ofanzivi - istakao je Salihamidžić.

Nada se i sam Kutinjo da će se za njega, posle ne baš slavnog perioda u Barseloni, vratiti lepi dani sa "desetkom" na leđima.

- Bajern je izazov. Nova zemlja, liga, jedan od najvećih klubova Evrope. Spreman sam za sve što me čeka i jako se radujem obavezama - optimista je Kutinjo.

Sada su Bavarci kompletirali ofanzivu, Ivan Perišić je pojačao konkurenciju po krilima Komanu i Gnabriju, a trebalo bi očekivati da Kutinjo pre dobije ulogu plejmejkera nego ulogu na krilu, koju je najčešće imao u šampionu Španije.