KRALjEVO – Iako crno-beli nisu uspeli da ostvare važnu pobedu, utisci sa meča Partizan – AZ Alkmar su fenomenalni! Bodrili smo naš klub, prisustvovali evropskom meču i iz Beograda nosimo lepe uspomene za ceo život.

Ovako kraljevački mališani, polaznici ovdašnjih škola fudbala - Bubamare“, „Titana“ i „Sloge“, u samo nekoliko rečenica opisuju svoj boravak u Beogradu, na stadionu Partizana u Humskoj, gde su u četvrtak veče, zajedno sa još dvadesetak hiljada svojih vršnjaka iz gradova i opština širom Srbije i Republike Srpske, bodrili igrače našeg trofejnog kluba u prvoj utakmici grupne faze Lige Evrope protiv holandskog predstavnika.

- Nismo imali sreće, ali po svemu viđenom trebalo je da slavimo trijumf. Da je Partizan posle preokreta uspeo da sačuva prednost, pesma bi se orila sve do Kraljeva. Ovako, žao nam je što je ispuštena važna pobeda, mada ni remi protiv kvalitenog rivala nije za potcenjivanje – kaže trinaestogodišnji Uroš Marinković, mladi fudbaler „Bubamare“.

Karavan od četiri autobusa sa oko 200 mališana iz Kraljeva i okoline u grad na Ibru stigao je u noći između četvrtka i petka. Iako umorni od puta i glasne podrške tokom svih 90 minuta našem predstavniku u LE, mališani ne propuštaju priliku da još jednom pohvale potez uprave Partizana.

- Bilo je fantastično, sjajna astmosfera i nadam se da su fudbaleri Partizana zadovoljni našom podrškom. Nadam se da će i na nekoj od narednih utakmica organizovati sličnu akciju – poručuje Nikola Lukić.

Da je sve bilo na zavidnom nivou i da su deca više nego zadovoljna gostovanjem u prestonici, potvrđuju i reči predsednika „Bubamare“ Dragana Tošića.

- Najvažnije je da su deca zadovljna! Znate, retko ko od njih ima priliku da u evropskim mečevima uživo na delu gleda svoje ljubimce, zato je Partizan napravio fantastičan potez – kaže Tošić. - Mališani će o ovome dugo pričati, a svi zajedno se nadamo da ovo nije i poslednji put da nam crno-beli ovako nešto organizuju, uz nadu da će u budućnosti izbeći ovako drastične kazne evropske kuće fudbala.