POŽAREVAC – Posle utakmice između Partizana i holandskog Alkmara, mali navijači vratili su se u Požarevac zadovoljni i pored nerešenog rezultata od 2:2. Iako je već bilo kasno, pola sata iza ponoći, svi su bili dobro raspoloženi i još uvek pod utiskom zbog zanimljive utakmice na stadionu u Humskoj 1.


-Priželjkivali smo da bude 2:0 za Partizan ili 2:1, ali ni ovako nije loše, idemo dalje – rekla nam je grupa malih navijača iz OŠ „Dositej Obradović“.


PROČITAJTE JOŠ: DECA IZ LAKTAŠA ODUŠEVLjENA: Nadamo se da smo navijanjem pomogli igračima Partizana


Svi oni pružili su pravi primer kako se navija za voljeni klub i kako se predstavlja rodni grad, jer nisu izazvali nijedan incident. Za Beograd je krenulo oko 70 dečaka i devojčica do 14 godina, ispraćeni navijačkim pesmama i upaljenim bakljama.


-Većina ovih mladih navijača polaznici su neke od škola fudbala koje rade u našem gradu. Sa njima ide i nekoliko starijih pratilaca, koji će voditi računa da sve protekne u najboljem redu – rekao nam je Darko Ivković, predsednik Udruženja navijača „Partizan 012“, organizatora putovanja.


PROČITAJTE JOŠ: USPOMENA ZA CEO ŽIVOT: Kraljevački mališani zadovoljni gostovanjem u Beogradu


Pred polazak za Beograd, mali fudbaler iz FK „Presing“ Veljko Veljić prognozirao je rezultat 2:0 za Partizan, baš kao Đurđa Savić, koja je na utakmicu krenula sa mlađim bratom Pavlom. Četvorica navijača iz OŠ „Dositej Obradović“.


- Marko i Miloš Tufegdžić, Andrija Branković i Danilo Vasić, bili su najoptimističniji, jer su prognozirali i priželjkivali 3:0 za Partizan. Iako se dečje prognoze i želje nisu ostvarile, ipak su se zadovoljni vratili sa utakmice, zbog zanimljive igre i odlične atmosfere na stadionu.