NE sviđaju mu se Čolove trenerske ideje. Milinko Pantić, jedan od junaka zlatne generacije madridskog Atletka koja je pod vođstvom Radomira Antića 1996. godine osvojila duplu krunu u Španiji, otvoreno je kritikovao sadašnjeg trenera "jorgandžija" Dijega Simeonea i svog bivšeg saigrača.


- Ne volim njegov fudbal, imamo baš različita razmišljanja. Simeone je spreman da pokvari igru protivnika i koristi kontranapad. Moja ideja je dijametralno suprotna - istakao je Pantić za španske medije.


PROČITAJTE JOŠ: PUJOL ODBIO KATALONCE: Neće direktorsku funkciju Barselone


Iako mu se ne sviđa njegova trenerska filozofija, Pantić je pohvalio Argentinca da je uspešan.


- Kada nema rezultata, onda je taj pristup za kritiku, ali Simeone uglavnom pobeđuje. On je jedan od trenera koji su spremni da umru za svoju ideologiju, što je poseban kvalitet.


Nekadašnji igrač Partizana je pod ugovorom sa Atletikom, vodi mlađe kategorije. Prošlog februara je produžio ugovor sa Madriđanima do 2022. U seniorskom fudbalu je trenirao drugi tim Atletika, pa onda Baku u Azerbejdžanu, a pre nekoliko godina bio je i u Kini. Ipak, kaže da mu nigde nije lepo kao u Atletiku.


- Klub je fenomenala, osećam se odlično. Madrid je za mene najlepši grad i ne bih trenutno ništa da menjam - rekao je Pantić.