Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je danas da je predstojeći meč sa Cedevitom dobra prilika da njegova ekipa vidi gde se nalazi u odnosu na najjače ekipe u ABA ligi.

- Cedevita je favorit, ali mi u svakom meču idemo na pobedu i ovo će biti dobra prilika da vidimo gde se nalazimo u odnosu na jednu od najjačih ekipa u ligi - rekao je Milojević, objavljeno je na sajtu kluba.

Košarkaši Mege sutra gostuju Cedeviti u utakmici trećeg kola ABA lige.

- Posle poraza na startu, počeli su da se dižu, a u prilog tome ide i njihova pobeda protiv Albe. Imamo dobar početak sezone, ali to ne sme da nas zadovolji i opusti. Da bismo došli u priliku da se borimo za pobedu, moramo da odigramo agresivno u odbrani i da pristupimo meču sa potrebnom energijom i koncentracijom - rekao je Milojević.

PROČITAJTE JOŠ: Skoti Rejnolds potpisao za Olimpiju

Mega je novu sezonu u regionalnom takmičenju počela sa dve pobede, dok je zagrabački tim upisao jedan poraz.

I košarkaš Luka Ašćerić se složio sa trenerom da je predstojeći meč prava prilika da njegova ekipa vidi gde je naspram najjačih timova u ligi.

- Potrebno je da uđemo agresivno u utakmicu i da držimo visok ritam kao u prva dva meča. Ukoliko dođemo do naše igre i pružimo maksimum, verujem da možemo da dođemo u priliku da ostvarimo veliku pobedu na strani - rekao je Ašćerić.

Trener Cedevite Sito Alonso istakao je da oni koji očekuju laku pobedu njegove ekipe protiv Mege "ne poznaju košarku".

- Ljudi koji očekuju laku pobedu ne poznaju košarku. Možeš da izgubiš od svake ekipe... Moramo biti koncentrisani i da nastavimo da napredujemo, a bitno je da i imamo samopouzdanje - rekao je Alonso.

Utakmica će se igrati u Košarkaškom centru "Dražen Petrović".

- Nećemo igrati u Domu sportova. Samo ćemo ujutro odraditi jedan trening u Košarkaškom centru 'Dražen Petrović', a za neke od nas će to biti prvi put da tu igramo, tako da moramo biti koncentrisani više nego inače - rekao je Alonso.

Utakmica se igra sutra od 21.00.