Srbija želi da nastavi sa sjajnim partijama na Svetskom kupu. Sledeća prepreka na tom putu biće im selekcija Španije u borbi za prvo mesto u grupi i bolju poziciju pred četvrtfinale.


- Čeka nas najvažnija i najteža utakmica do sada. Sigurno najzahtevnija. Španci na svakom takmičenju krenu u slabijoj formi i onda se postepeno dižu. Rade to godinama, planski ili ne. Po razgovoru sa Skariolom bih rekao da ovog puta nije planski, ali je tako. Imaju sjajne lidere poput Ljulja i Rubija, Rudi ima iskustvo, Ribas doprinosi sa klupe. Tu je Mark Gasol, braća Ernangomez - počinje priču Aleksandar Đorđević.


PROČITAJTE JOŠ: NAPOLEON ĆE DOĆI U SRBIJU: Navijački tandem Jovanović-Miletić stigao i u Vuhan


Nastavlja sa pohvalama na račun rivala.


- Igraju fizičku košarku, na ivici faula kao i uvek. Moramo da budemo spremni na to. Imaju igrače koji rade sjajan posao u odbrani poput recimo Oriole, mlađeg Ernangomeza i onih koji ulaze sa klupe. Ta igra u defanzivi je njihov zaštitni znak dugi niz godina. Znaju kako da iznude faul, da fintiraju, tu je majstor poput Fernandeza, ali su tu i Rubio, Ribas, zaista izazov u pravom trenutku.


Potom se selektor osvrnuo na svoje pulene.


- Ranije smo se podizali na takmičenjima i sada ćemo. Ranije smo govorili da se već na izlasku na zagrevanje postaviš sa govorom tela i autoritetom i tako pokažeš zašto si došao. I na taj način malo utičeš na protivnika. Kada su u pitanju slabiji rivali, oni trpe, ali kada su jači oni igrjau sa više ponosa, znanja i snage. Biće sigurno teško.


PROČITAJTE JOŠ: Rubio: Srbija ima odličan tim; Ernangomez na srpskom imao poruku za Jokića (VIDEO)


Na kraju je govorio o kolegi sa klupe Španije.


- Skariolo je moj prijatelj i mnogo ga cenim. Imao je vrhunske uspehe sa reprezentacijom. Sada je osvojio i titulu u NBA kao pomoćni trener Toronta i još jednom mu čestitam na tome. Radi se o čoveku koji zna kako da dovede nacionalni tim do vrha, svih ovih godina su na postolju - Olimpijske igre, EP, samo nisu na poslednja dva SP. Znaju kako se igra, kvalitetnisu i sa moje strane nikada ne razmišljam o duelima trener na trenera. Jedino mi je važno kako da pripremim igrače da pruže maksimum - zaključio je Đorđević.