Srpski i regionalni šampion zastao je već u drugom kolu nove sezone regionalnog takmičenja i to na svom parketu. Bolji od Crvene zvezde bio je rival iz poslednja dva finala plej-ofa ABA lige, podgorička Budućnost, koja je u dvorani Aleksandar Nikolić slavila 89:81.

– Posle velike pobede protiv Fenerbahčea odmah u svlačionici sam im rekao da će biti teška utakmica protiv Budućnosti. Nisu oni krivi. Kriv sam ja – počeo je Tomić.

– Nisam ih dovoljno ubedio da će biti teška utakmica. Izgubljena je već u prvoj četvrtini. Davali smo, primali poene, to obično daje prednost gostima. Od Fenera smo primili 56, od Budućnosti 89 poena.

Čak i kada je Zvezda uhvatila priključak, gosti su pogodili neke teške šuteve, posebno za van linije 6.75.

– U nastavku su dali neke teške poene preko ruku za tri, za dva. Obično to tako biva. Kada daš protivniku da poveruje da može onda i to ulazi. Ovo je druga utakmica. Moramo da odreagujemo. Sledi Makabi.

Usledilo je pitanje medija o skautingu.

– Mislite da nije bilo skautinga za Budućnost? Da se nismo posvetili tome? Ponavljam, ja sam kriv za poraz. Odmah vam to kažem. Ne krijem se ni od koga – završio je Tomić.