ŠOK, senzacija... Reči koje više nisu adekvatne za opis poraza Crvene zvezde. Bar ne za Crvenu zvezdu kakvu gledamo ove sezone. Šampion Srbije i ABA lige odigrao je još jednu utakmicu daleko ispod svog renomea i doživeo „šok“ u duelu sa Krkom u Novom Mestu – 79:77.


U trećem uzastopnom porazu, računajući i evroligaški od Makabija, crveno-beli su kao i u prvom regionalnom od Budućnosti glumili glinene golubove šuterima protivničkog tima – domaćin je pogodio 13 trojki iz 26 pokušaja! Šest je ubacio Amerikanac Kouzi, koliko i čitava dezorijentisana ekipa trenera Tomića.


PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA OSLABLjENA U NOVOM MESTU: Trio Amerikanaca preskače Krku


U ovom meču i prilično oslabljena ekipa zbog povreda Gista i Derika Brauna, dok je Beron dobio dozvolu kluba da prisustvuje rođenju deteta u Americi. Šansu su dobili Simanić i Jovanović, koji je u svom debiju pokazao da zaslužuje mesto u sastavu. Svakako više od Odža, koji ni protiv Krke nije znao da iskoristi svoju fizičku nadmoć.


Iako je Lorenco Braun odigrao solidan meč, ponovo su bili evidentni problemi u organizaciji igre. Naravno, još evidentniji oni u odbrani linije 6,75. U prethodne dve utakmice ABA lige Zvezda je primila 25 trojki, uz procente realitacije rivala od 57 i 50 odsto.


PROČITAJTE JOŠ: Tomić posle Tel Aviva: U Novom Mestu ne sme da bude padova


Ovo je samo jedan od brojnih problematičnih segmenata igre crveno-belih, koje u četvrtak očekuje evroligaški susret sa Barselonom u „Pioniru“, dok će u 4. kolu ABA lige ugostiti Megu.


DVORANA „Leon Štukelj“. Gledalaca: 1.200. Sudije: Radović, Zamojski, Špendl.

KRKA: Kouzi 20 (9-6 za tri, 9 as), Marineli, Škedelj 1, Đapa, Fifolt, Balažič 9 (5-3 za tri), Jošilo 19 (4-4 za tri), Rakićević, Lapornik 5, Ramljak 9, Laval 14, Osolnik 2.

C. ZVEZDA: Čović 2 (3 as), L. Braun 12 (7 as), Perperoglu 14, Davidovac 8, Nenadić, Lazić 2, Faje 6, Dobrić 5, Dženkins, Simanić 9, Jovanović 16 (8-5 za dva, 7 sk), Odžo 3 (7 sk).

17:20, 20:25, 18:16, 24:16